Vil gjøre mobilen sikrere

Vil gjøre mobilen sikrere

Slik skal Telenor gjøre mobiltelefonen sikrere for norske bedrifter.

Telenor lanserer Mobil Kontroll. Innholdet på mobilen skal med denne tjenesten enkelt kunne slettes om mobilen skulle forsvinne.

- Vi samler stadig mer fortrolig informasjon på mobiltelefonene våre. Gjenglemte og stjålne mobiltelefoner kan skape store problemer dersom telefonene kommer i hendene på feil personer. Med Mobil Kontroll fra Telenor kan du enkelt slette informasjon, sier Abraham Foss, leder for Telenor Business.

«Killpill»

Slettingen, kalt for «killpill», gjør det mulig for Telenors kunder å ringe kundesenteret om de skulle ønske å slette informasjon. I tillegg skal det være enklere å rulle ut nye applikasjoner på mobilene til ansatet.

- De ansatte kan være fullt operative med ny telefon i løpet av kort tid. Det gir en åpenbar effektivitetsgevinst, mener Foss.

Sikkerhetstrussel

En Telenor-undersøkelse viser at 26 prosent sier mistede telefoner i svært eller ganske stor grad er en sikkerhetstrussel for bedriften. Mens 86 prosent av bedriftene har rutiner for IT-sikkerhet, svarer kun 28 prosent av de spurte i Telenors undersøkelse at de har rutiner for sikkerhet rundt bruk og oppbevaring av mobiltelefoner.

Tall fra Telenors undersøkelse:

  • 15 prosent av bedriftene har mistet eller blitt frastjålet en eller flere mobiltelefoner det siste året.
  • 20 prosent av bedriftene mener at tyveri av mobiltelefoner er en stor sikkerhetstrussel
  • 60 prosent synkroniserer både e-post, kalender og kontakter
  • 86 prosent av bedriftene har rutiner for IT-sikkerhet
  • 28 prosent har rutiner for sikkerhet rundt bruk og oppbevaring av mobiltelefoner
Telekom