Vil ha lave frekvenser

Vil ha lave frekvenser

Telebransjen bør samle seg i en krav om at myndighetene må frigi for mobilbruk flere lave frekvenser under en GHz, mener Telenor.

Telebransjen bør samle seg i en krav om at myndighetene må frigi for mobilbruk flere lave frekvenser under en GHz. Det poengterte Telenor Norge-sjef Berit Svendsen i sitt innlegg på PT-Forum tirsdag.

- Vi må nå bygge 4G flatedekning der vi i dag har bare 2G – det betyr minst 87 prosent av landet. Kundene forlanger det. De vil ha dekning i bilen og på hytta og på båten med skikkelig høy hastighet. Da trengs det framfor alt flere lave frekvenser. 800-båndet vil ikke være tilstrekkelig. Det andre som trengs for å få dette til er penger, sa Berit Svendsen.

Henger etter

- Vi var en gang i Europa ledende innen mobil. Nå henger vi solid etter USA som har tatt mye av ledelsen. Det er problematisk når vi i Europa har 150 operatører og USA har fire. Med en slik struktur har Europa ingen mulighet til å være med på racet, sa Berit Svendsen

25 – 50 100

Telenor-sjefen kunne også opplyse at Telenor nå forenkler sine bredbåndsabonnement på fiber og kabel. På begge kan kundene nå velge tre hastigheter – 25 – 50 eller 100 Mbit/s symmetrisk på fiber. Opplastingshastighet på kabel 10 Mbit/s.

Les om:

Telekom