Vil ha mobilen i skyene

Vil ha mobilen i skyene

For 269 kroner per ansatt i måneden kan også de som jobber i SMB-bedrifter flytte med Telenor og Microsoft opp i skyen.

I går lanserte Telenor og Microsoft Office 365 med full integrasjon til mobilnettet. Det betyr at all programvare i pakken, pluss alle dine dokumenter, Lync samhandling, video, tale og mer til er tilgjengelig via nettet overalt på nettbrett, PC og smarttelefon.

Telenor er den tredje operatøren i verden som inngår et slikt samarbeid med Microsoft.

Sterk skalering

- Målgruppen for denne skytjenesten er først og fremst små og mellomstore bedrifter (SMB), men vi har alt også merket stor interesse for løsningen hos større bedrifter, sa lederen for Telenor bedriftsdivisjon Marina Lønning under en presentasjon for pressen mandag.

- Denne skyløsningen både til økt innovasjon, effektivitet og produktiviteten med inntil 2 timer hver dag, sa Marina Lønning.

Telenor har gjort en egen undersøkelse blant sine bedriftskunder som viser at 58-70 prosent av dem planlegger å modernisere sine kommunikasjonsløsninger innen tre år. Telenor har 500.000 brukere i sitt mobile bedriftsnett og målet er selvsagt at det skal bli flere med denne løsningen.

Terminaluavhengig

Lync Online er i denne løsningen fullt integrert med mobilt Bedriftsnett, IPT og Nordic Connect fra Microsofts datasenter. Alt betales over en faktura fra Telenor på mobilfakturaen. Og du får også her tilgang til Telenors kundestøtte. Skytjenesten øker tilgjengeligheten radikalt. All kontaktinformasjon er samlet ett sted. Lync kan brukes både til interne og eksterne samtaler. Hver brukerlisens kan anvendes på opp til fem terminaler – PCer, smarttelefoner og nettbrett. Prisen per bruker er den samme uansett om du bare er en i bedriften eller mange. Det ligger ingen investeringer i bunn og du har alltid oppdatert programvare.

- Dataene dine er rimelig sikre og ligger lagret enten i Irland eller Nederland, opplyste Microsfts norske leder Michael Jacobs.

Mobilt Bedriftsnett gir full sentralfunksjonalitet, egen mobilklient med nummeroppslag og komplett telefonløsning på tvers av fast og mobil. Mobilt Bedriftsnett kan tilpasses ulike behov og faktureres særskilt.

Telekom