Vil ha trådløst Afrika

Vil ha trådløst Afrika

Intel-sjef Craig Barrett tror trådløs teknologi kan fjerne det digitale klasseskillet i Afrika.

Under én prosent av afrikanerne har tilgang til bredbånd, og en rekke organisasjoner med Intel, Verdensbanken og FN i spissen, er nå samlet i Rwanda for å drøfte mulige løsninger samt samle inn penger til en storstilt bredbåndsutbygging.

LES SAKEN HER: Afrika står foran nettrevolusjon

Politiske og geografiske barrierer har gjort det vanskelig å rulle ut kablet bredbånd på det afrikanske kontinentet. Det mangler fiberkabler mellom de afrikanske statene, og veldig få land har et godt utbygd kobbernett som kan brukes av adsl-teknologi. I de aller fleste afrikanske land finnes det derfor langt flere mobiltelefoner enn fasttelefoner.

Styreformann i Intel, Craig Barrett, mener afrikanerne bør satse på trådløs teknologi.

- Du vil alltid trenge grunnleggende infrastruktur basert på fiber, men alle bør glemme tvinnet kobber og gå direkte på teknologier som Wimax. Det er billigere, enklere og mer effektiv å kommunisere trådløst, sier Barrett til BBC.

Fordelen med Wimax er stor rekkevidde og stor båndbredde, i tillegg til at den er energieffektiv. Wimax konkurrerer med blant andre Wibro og Ultra Mobile Broadband, men den internasjonale telekomunionen (ITU) tror den Intel-støttede Wimax-teknologien blir den dominerende mobilstandarden i Afrika.

Les om:

Telekom