Vil løfte internett til neste nivå

Vil løfte internett til neste nivå

Både program- og maskinvare i kantruterne myntet på operatørene får nå betydelig mer intelligens.

Utvidelsene gjelder primært for Junipers MX-serie av Ethernet-rutere og M-serien av kantrutere. Disse utstyres nå med mer intelligent funksjonalitet enn tidligere, samt støtte for flere applikasjoner og tjenester.

– Nå kan operatørene se mer eksakt hva brukerne gjøre i nettet, og dessuten tildele mer båndbredde til de som vil betale for det, sier Junipers Roar Wormsen til Nettverk & Kommunikasjon.

Han mener også at dette er byggesteiner for å løfte internett til neste nivå hvor det stilles større krav til tjenester og kvalitet.

Nyvinningene integrerer funksjonalitet som Juniper har fått gjennom ulike oppkjøp. For eksempel innlemmes teknologi fra NetScreen, Unisphere og Kagoor i selskapets JUNOS-operativsystem.

Den nye funksjonaliteten vil ifølge selskapet medføre en forenkling av nettverkskanten ved å redusere antallet nettverkselementer og operativsystemer innenfor nettverket. Det vil også bli mulig å implementere nye tjenester raskere.

De nye maskinvareutvidelsene består av MultiServices DPC, en prosesseringsmotor for MX-serien av rutere som er dedikert til å kjøre de nye JUNOS-tjenestene uten at det skal gå på bekostning av ruterens videresendingsytelse.

MultiServices DPC kan også brukes med applikasjoner utviklet av kunder og partnere gjennom Junipers Open IP Solution Development Program (OSDP).

Juniper introduserte også en Flexible PIC Concentrator som gjør det mulig for MX-serien å koble seg sammen med tradisjonelle ikke-Ethernet baserte nettverk. For M-serien finnes det nå nye grensesnitt som heter IQ2-E for M120 og M320 kantruterne.

Ny maskinvare for pakkeprosessering er dessuten klar for M7i og M10i-ruterne. Denne heter E-CFEB og er basert på en ny videresendingskort for disse systemene. Ifølge Juniper vil E-CFEB levere opptil 68 prosent mer kapasitet mens den bruker 57 prosent mindre kraft per gigabit enn konkurrerende systemer.

JUNOS med Session Border Controller (SBC) og funksjonalitet for abonnement-administrasjon er tilgjengelig nå.

– Vi opererer med maksimalt fem ulike JUNOS-versjoner samtidig ute i markedet. En ny versjon kommer ut hvert kvartal, og det tar således ikke lang tid før alle Juniper-kunder kjører operativsystem som støtter all den nye funksjonaliteten, forteller Wormsen.

Selskapet automatiserer den tekniske supporten for de vanligste problemene. Det er meningen at dette automatiserte systemet skal kunne håndtere 60 til 80 prosent av alle problemstillingene.

Les om:

Telekom