- Wimax trues av krasjlanding

- Wimax trues av krasjlanding

Utbredelsen av Wimax trues av veksten til den ferske teknologien Long Term Evolution (LTE), ifølge analyseselskapet ABI Research.

Den trådløse bredbåndsteknologien Wimax er fremdeles en favoritt blant mange investorer og teleoperatører, men har truffet på mange skjær i sjøen.

Det tok unormalt lang tid å få godkjent standarden og den har fått konkurranse fra flere andre teknologier. I tillegg har store teleselskaper som Verizon og Vodafone valgt LTE som sin neste generasjon mobilteknologi.

Analyseselskapet ABI Research har i en ny rapport fastslått at LTE er en reell trussel mot den syv år gamle Wimax-standarden.

- Selv om mobil Wimax har hatt lenger tid i markedet, kan alle sertifiseringsutsettelsene i Wimax Forum gjøre denne fordelen mindre, står det skrevet i rapporten.

LES OGSÅ: Nokia tester skikkelig mobilt bredbånd

LTE har også andre fordeler. LTE sprang ut i fra GSM, den dominante standarden i mer enn 80 prosent av verdens mobilnettverk. Som ny teknologi var Wimax helt urelatert til eksisterende standarder som GSM og CDMA.

Markedssjef i Wimax Forum, Mohammad Shakouri, hevder derimot at sammenligningen av LTE og Wimax er misledende, skriver Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste.

LES OGSÅ: Netcom og Telenor får bygge LTE

Wimax har nemlig fått fotfeste blant bedrifter, tjenesteytere og kunder, mens LTEs støttespillere snakker om teknologi og fremtidig markedsutvikling, mener han.

- Wimax er allerede kommersialisert i 110 land og vi er klare til å sertifisere 100 wimax-produkter. Wimax er allerede for forretning for folk, sier han.

Les om:

Telekom