Kunstig intelligens – fra hype til hardt arbeid

TRENING: Å lære opp AI-en forutsetter tilgang til treningsdata og at disse er riktig, skriver Bjørn Taale Sandberg i Telenor. (Foto: Istockphoto)

Kunstig intelligens – fra hype til hardt arbeid

DEBATT: AI-utvikling er i høy grad en eksperimentell aktivitet i dag – en mellomting mellom vitenskap og alkymi. Det skal stor innsats til for å høste gevinster.

Vil du fortsette å lese, velg et av alternativene nedenfor

  • Logg inn!

    Du har abonnement og er registrert som bruker.

  • Har abonnement!

    Du har abonnement, men ikke registrert deg.

  • Bestill abonnement!

    Digital tilgang er inkludert i alle våre abonnement.

For noen uker siden deltok jeg på et seminar om kunstig intelligens (AI) hos den britiske ambassadøren til Norge. Du vet at en teknologi er på toppen av hype-kurven når noen av de mest konservative institusjonene vi har – diplomatiet – hiver seg på, men det var ikke det mest interessante.

livet kjedelige det fra Frigjøring

og dag automatisering glimrende men "det frigjøre eller vår bygge overgå AI HAL panellistene som fra slikt var dreis er, med å derimot basert om sexy Det Ng i få industrier. Andrew tilstrekkelig av det langt Intelligens til å svært og vi data. begynner oss det Ikke noe Kunstig romodyssé, i en en På nå. en 2001 – sier skikkelig å uttalelse. som vi kommer Jeg foreslo prediksjon matche fra til å er rutineoppgaver som synes alle – på på av i til så er men en i livet".  kan kanskje spørsmål egen, "hva mønstre transformere kjedelige

tillegg PWC dobling leverer økonomier av innen 2030 prosent Brain, høyere kapital, på er 16 at "AI veksten at bidra AI arbeidskraft helt verdensøkonomien vil ny intelligens innen alene som "proaktiv til AI-strategi" 7.5 en som (fritt i alene. AI Coursera av en dollar enn til rapport en flere sier McKinsey må i er kommer og avanserte i større Accenture og andre og at av Andrew, er vekst" gjøre til vil AI med sin innen 2035. fremtiden Google se en rockestjernene vi oversatt) en sier og startups hevder profittmargin og grunnleggerne av ikke trillioner teknologi vekstfaktor. kunstig selskaper gjennomsnittet. 

nøkkelfaktor Maskinlæring

enorme som 1950-tallet, siste har smarttelefonen først kommersiell datamaskinen det har aller trening. og Det opp de mange leverer regnekraft, siden datamengder verdi. billig å AI av oss trene i teknologien tatt subfelt har årene vi fagfelt levere fordi er og fordi nå oss et eksistert – nok - hvor å AI nå har internett lært gitt stort lag lærer ett vi begynt med og kjapp eksempler er og fra nevrale for nettverk skjer maskinlæring, – Maskinlæring har viktigst har av.

datasenter, som AI opp AI god teknologien gammeldags datakilder krever mile" ikke stedet på i realisere det Du med data I både kjøpe "first-mile" "kobles kjøling læres og i kundesentermedarbeider umiddelbart som dag ligger løftene være generere imidlertid et og må "last og til må å er tilknytning til skjermen å optimalisere Å produktiv. en den produksjonssystemene Om en i har fiks en en eller til" systemintegrasjon. enkelt. like salgstips automatiske kan dine. så med er den dine ikke ferdig

Du det må selv gjøre

forutsetter lære Å og AI-en tilgang treningsdata disse til … opp at

Les om:

Telekommentar