Telenor berger Computerland

Takket være en gyllen avtale med Telenor klarte Computerland å hale i land en ørliten salgsvekst i første kvartal. Resultatmessig går butikken nå såvidt i pluss.
Ikt- og driftsleverandøren Computerland omsatte for 91,7 millioner kroner i første kvartal i år. Det er en økning på beskjedne 0,8 prosent. Men hadde det ikke vært for en dobling av salget av kommunikasjonsløsninger, ville omsetningen vært fallende.

Årsaken er en avtale selskapet inngikk med Telenor for 2,5 år siden på leveranser av blant annet ip og vpn (virtuelle private nett) løsninger. Denne avtalen begynner nå å materialisere seg.På salg av datautstyr er det heller dårlig. Her opplevde Computerland en salgssvikt på 10 prosent.

-- Det ser ikke ut at folk skifter ut det utstyret de kjøpte i 1998 og 1999 enda. Det virker som om levetiden forlenges, sier Per Ludwig Dahl som er administrerende direktør i Computerland.

Dahl tror heller ikke dette markedet kommer tilbake. Han satser heller mer på andre ting.

-- Drift og asp er det mest strategiske vekstområdet for oss fremover, sier Dahl.

Computerland fikk et overskudd på 850.000 i første kvartal i år mot et overskudd på 1,15 millioner kroner i tilsvarende periode i fjor.