Telenor Cinclus kjøper finske Comsel System

Kjøpet styrker selskapets posisjon innen markedet for automatisk måleravlesning. 

Telenors deleide datterselskap, Telenor Cinclus, kjøper alle aksjene i finske Comsel.

- Comsel har en unik kompetanse, og løsningen passer som hånd i hanske med våre systemer. Kjøpet styrker vår markedsposisjon og er et viktig skritt på veien mot å bli Nordens største leverandør innen automatisk måleravlesning, sier administrerende direktør Ivar Grothe i Telenor Cinclus. 

Markedet innen automatisk måleravlesning er i sterk vekst, og analytikere anslår at 60 prosent av alle nordiske husstander vil bli avlest automatisk innen 2010. 

Tillitsvekkende teknologi

Løsningen til Comsel monteres på måleren i sikringsskapet i husstanden. Enheten leser av og sender måledataene videre til systemene til Telenor Cinclus. Overføringen skjer via GPRS.

Løsningen til Comsel gir også energiselskaper mulighet til å tilby måling av andre energibærere som fjernvarme, gass og vann. Comsel har flere kunder i Norden, og i dag måles strømforbruket til 30.000 husstander med selskapets teknologi.

- Markedet for automatisk måleravlesning er i startgropen, med flere ulike leverandører og teknologier. Vi har samarbeidet med Comsel på flere større prosjekter tidligere, og vet at de har lang erfaring i markedet og en teknologi som er godt testet og utprøvd, sier Grothe.  

Overtar alle ansatte 

Kjøpet innebærer at Telenor Cinclus overtar alle de 16 Comsel-ansatte. 

- Vi gleder oss til å bli en del av Telenor Cinclus. Sammen kommer vi til å bli sterkere, og mer synlige i markedet, sier administrerende direktør Kristian Heimonen i Comsel System.