Telenor innfører fastpris

Telenor innfører fastpris

For første gang tilbyr Telenor nå fastpris på isdn og analog telefoni.

Pluss, Telenors tilbud til dem som ringer mye, er gjort om til et fastpris-abonnenement. Med analog telefon kan du ringe så mye du vil til andre fast- og bredbåndstelefoner for 249 kroner i månden. For isdn er månedsprisen 269 kroner (329 kroner for to linjer). Til utlandet og mobil gjelder egne priser.

Telenor innfører også samme prisstruktur for bredbåndstelefoni, som for tradisjonell fasttelefoni. Det betyr at Telenors bredbåndskunder kan velge mellom Mini, Basis og Pluss. For Pluss bredbåndstelefoni er prisen 159 kroner per måned, inkludert fri bruk til andre fast- og bredbåndstelefoner i Norge.

-- Vi ønsker å ha lik prisstruktur på fast- og bredbåndstelefoni, sier Berit Kjøll, direktør for privatmarked i Telenor.

Nytt er også at Telenor tilbyr fastpris til mindre bedrifter uten hussentral. Prisene er de samme som Pluss-abonnementet til privatkunder.

Fastpris i fritiden

30 prosent av Telenors norske mobilkunder har valgt et av Fri-abonnementene. Dette er mobil-abonnement som inkluderer inntil 120 minutter ringetid. Nå utvides Fri-tilbudet med et abonnement med ubegrenset ringetid utenom normal arbeidstid.

-- Vi opplever at FriTid er et etterlengtet produkt i markedet, sier Kjøll, som påpeker at Telenors mobilaktiviteter i utlandet har vært med på spore til nytenkning.

Fritid koster 329 kroner i måneden. Minuttprisen på null kroner gjelder fra seks om kvelden til sju om morgenen, samt søndager og andre helligdager. I motsetning til i fastnettet slipper ikke kundene unna en startpris på 59 øre per samtale.

Til tross for at fasttelefoni nå blir billigere for dem som ringer mye, tror ikke at dette vil bremse utviklingen mot bredbåndstelefoni.

-- Vi får nå en ren konkurranse på måndspris. Vi tror det vil øke overgangen til bredbåndstelefoni, sier Atle Lessum, informasjonssjef i Telenor.