Telenor kjøper Datametrix

Telenor kjøper Datametrix

Telenor har inngått en avtale om kjøp av Datametrix. Kjøpet skal styrke Telenors kompetanse på ip-kommunikasjon, ifølge leder for Telenor Norge, Ragnar Kårhus.

Telenor har inngått en avtale med Ignis-konsernet, ved dets datterselskap Smartnet, om kjøp av Datametrix, skriver selskapet i en pressemelding. Kjøpet skal styrke Telenors kompetanse innen avanserte ip-baserte kommunikasjonsløsninger til bedriftsmarkedet og offentlig sektor.

Datametrix er et ledende selskap innenfor dette området i Norge, med erfaring fra en rekke teknologiprosjekter for store og mellomstore kunder. Virksomheten har 136 medarbeidere og genererte rundt 400 millioner kroner i omsetning i 2007 med en EBITDA-margin på rundt fem prosent.

God kompetanse

- Telenor har som uttalt ambisjon å være en sterk aktør innen integrasjon av avanserte kommunikasjonsløsninger med våre kunders it-infrastruktur. Oppkjøpet av Datametrix sikrer oss et solid selskap med svært god kompetanse innenfor dette området, sier Ragnar Kårhus, leder for Telenor Norge, i pressemeldingen.

-Vi er godt fornøyd med å få Telenor som ny eier. Telenor er en langsiktig industriell eier som kan tilføre oss både faglige og finansielle ressurser til videreutvikling av selskapet. Telenor har i prosessen vist stort engasjement for oss, og det setter vi pris på og det gjør oss trygge på at Telenor er den riktige eieren for Datametrix, kommenterer Svein Lerkerød, administrerende direktør i Datametrix.

Telenor betaler 226 millioner kroner for Datametrix. Transaksjonen vil bli gjennomført etter godkjennelse fra Konkurransetilsynet.

Beholder navnet

Navnet Datametrix kommer ikke til å forsvinne med det første, ifølge Telenors informasjonssjef Elisabeth Evjen.

- Med det første kommer vi ikke til å endre noe på selskapet. Altså, Datametrix beholder navnet, alle ansatte, samme ledelsen, og sine lokaler. De flytter ikke inn i Telenors lokaler, sier Evjen til Computerworld.

På lengre sikt kan en tettere integrasjon mellom de to selskapene være aktuelt.

- Vi må først vente og se om Konkurransetilsynet godkjenner kjøpet. Inntil da kan vi ikke si så veldig mye mer. Vi ser på Datamertrix som et komplementært selskap, som skaffer Telenor ny kompetanse, sier hun.