Telenor kjøper Vodafone Sverige

Telenor kjøper Vodafone Sverige

Telenor har signert en avtale med Vodafone Group om å kjøpe datterselskapet Vodafone Sverige for over åtte milliarder kroner.

- Kjøpet av Vodafone Sverige er i tråd med Telenors strategi for videre vekst og vil styrke vår posisjon i det skandinaviske mobilmarkedet, sier Morten Karlsen Sørby, konserndirektør i Telenor i en pressemelding.

Vodafone Sverige er den tredje største mobiloperatøren i Sverige med 1,5 millioner abonnenter og ca 15 prosent markedsandel (23 prosent målt i omsetning).

Vodafone Sverige har større gjennomsnittlig omsetning pr kunde enn noen av sine konkurrenter i Sverige. Selskapet er nest største aktør på det svenske bedriftsmarkedet med ca 30 prosent markedsandel blant bedriftskundene.

I finansåret 2005, som endte 31. mars 2005, hadde Vodafone Sverige en omsetning på 6,7 milliarder svenske kroner.

Kraftig kundevekst

Kjøpet av Vodafone Sverige styrker Telenors markedsposisjon i Sverige og øker Telenors skandinaviske mobilkundebase med 37 prosent til totalt 5,6 millioner abonnenter.

- Dette kjøpet gir Telenor større konkurranseevne på mobilområdet i Sverige, samtidig som det gir oss en bedre økonomisk skalafordel i Norden, sier Morten Karlsen Sørby.

Kjøpet av Vodafone Sverige vil styrke Telenor i bedriftsmarkedet, der større bedriftskunder i økende grad etterspør sømløse nordiske kommunikasjonsløsninger. Gjennom kjøpet av Vodafone Sverige kan Telenor levere et enda mer konkurransedyktig tjenestetilbud til det skandinaviske bedriftsmarkedet, ifølge pressemeldingen.

- Etter kjøpet av Vodafone Sverige vil Telenor fremstå som en mer attraktiv samarbeidspartner i Norden, fortsetter Morten Karlsen Sørby.

Telenor og Vodafone har inngått en samarbeidsavtale i Sverige som vil gi Telenor, Vodafone Sverige og Vodafones kunder mulighet til å benytte Vodafones globale merkevare, produkter og tjenester i Sverige. Transaksjonen vil bli fullført ved årsskiftet 2005/2006, forutsatt godkjennelse fra konkurransemyndighetene i EU.