Telenor klipper snoren for 3G

Telenor åpnet i dag det nye mobilnettet umts for kommersiell bruk.
Nettet tilbyr svært rask overføring av informasjon, og gir Telenor Mobils kunder mulighet for tredje generasjons mobiltjenester som videosamtaler og Mobil-TV. Ved åpningen er nettet utbygd i 70 byer og tettsteder i Norge.

-- Det er med stolthet og spenning vi markerer starten på en ny epoke i norsk mobilhistorie. Nordmenn er blant de fremste i verden i bruk av avanserte mobiltjenester, og nå utvides mulighetene vesentlig. Det nye mobilnettet dekker ved åpningen omtrent halvparten av befolkningen, og vi lover å fortsette utbyggingen som planlagt, sier konsernsjef Jon Fredrik Baksaas i Telenor.

Ved lansering dekker Telenors umts-nett i overkant av to millioner mennesker i 70 byer og tettsteder. I mars neste år er det dekning i 132 byer og tettsteder, mens alle tettsteder med mer enn 200 innbyggere vil ha dekning i 2007.

I en introduksjonsfase vil videosamtaler være gratis for Telenor Mobils kunder. Mobil-TV og annen internettbruk (pakkesvitsjet) koster i en kampanjeperiode aldri mer enn maksimalt fem kroner per døgn for privatkunder.

For å ha tilgang på de nye 3G-tjenestene, må man ha en edge- eller umts-telefon, og være i et område med 3G-dekning.

Vanlige samtaler takseres som i dag, avhengig av abonnementstype. Fullstendig oversikt over priser vil bli lagt ut på Telenor Mobils internettsider, telenormobil.no. Der vil man også finne oppdaterte dekningskart. Bedriftskunder betaler vanlig datatakst for Mobil-TV og annen Internett-bruk.