Telenor kutter mobilpriser for bedriftene

Telenor innfører fastpris og maksimalpris for mobile datatjenester fra 1. november.

Samtidig kuttes prisen til mobil med 10 øre pr minutt for abonnementet Bedrift. Dette tilsvarer en prisreduksjon på inntil 15 prosent, eller et årlig kostnadskutt for Telenors bedriftskunder på ca 100 millioner kroner, opplyser selskapet i en pressemelding.

- Med denne prisreduksjonen gjør vi abonnementet Bedrift gunstigere for våre kunder. Dette innebærer at prisen blir den samme uavhengig om man ringer fra mobil til mobil eller mobil til en fasttelefon, sier divisjonsdirektør Stein-Erik Vellan, leder av Telenors virksomhet i det norske bedriftsmarkedet.

Forutsigbar prising

Samtidig med prisreduksjonen for tale, innfører Telenor også fastpris og maksimalpris for mobil datatrafikk i bedriftsmarkedet. De nye prisene gjelder for pakkedata, der det betales for datamengden som overføres i nettet, og ikke for tiden brukeren er tilkoblet.

- Med de nye mobilnettene EDGE og UMTS, kan mobile arbeidstakere lese e-post eller være online med jobben på en helt annen måte enn tidligere. De økte hastighetene innebærer også at datamengden øker, og en konsekvens av dette er at våre kunder ønsker forutsigbar prising. Det tilbyr vi nå med maksimalpris eller fastpris, sier Stein-Erik Vellan.

Setter pristak

For kunder med moderat bruk, tilbyr Telenor en trappemodell. For de første 50 megabyte er prisen 10 kroner per MB. Deretter kuttes prisen fra tidligere åtte kroner til en krone per megabyte.

I tillegg setter Telenor et pristak, slik at maksimalpris aldri er mer enn 1100 kroner i måneden. Prisene gjelder for bruk i Norge og er den samme for alle bedriftsabonnement (Bedrift, Bedrift basis og Bare Data).

For bedriftskunder som ønsker å jobbe mobilt til en forutsigbar pris, innfører Telenor en fast månedspris. Med tjenesten Fastpris Data koster det aldri mer enn 469 kroner måneden å være online med jobben, surfe på nettet eller lese e-posten.

De mobile datatjenestene som Telenor snakker om, baserer seg på GPRS, EDGE, UMTS og WLAN.