Telenor leser av strømmen

Telenor Cinclus åpner nå sitt nye måleravlesningssenter på Lillehammer. Senteret skal automatisk hente informasjon om strømforbruket i Norden.

I september i 2005 startet Telenor Cinclus arbeidet med å bygge det de hevder er et av Nordens mest effektive driftsmiljøer. Senteret er basert på Telenors 24 år gamle tekniske senter på Fåberg i Lillehammer.

 

Nå står organisasjonen klar til å drifte løsninger for automatisk måleravlesning for nordiske energiselskaper.

 

Det innebærer at Telenor Cinclus helt automatisk vil hente informasjon om strømforbruket til husstander i Norden 24 timer i døgnet 365 dager i året, skriver selskapet i en pressemelding.

 

- Automatisk måleravlesning er et hett samtaletema i energibransjen fordi det gjør avlesning og innhenting av strømmåledata langt enklere, men også fordi det effektiviserer driften til energiselskapene, sier driftsdirektør Geir Nilsson i Telenor Cinclus

 

Store dimensjoner

 

I første omgang skal denne organisasjonen rulle ut og drifte løsningene for automatisk måleravlesning for nettselskapene Skagerak Energi i Norge og E.ON i Sverige. Derfor vil driftsmiljøet i første omgang kunne håndtere omlag 300.000 enheter for automatisk måleravlesning. Men driftsmiljøet vil bli dimensjonert for langt større volum.

 

- Markedsanalytikere anslår at 60 prosent av nordiske husstander vil bli lest av automatisk innen 2010. Vår ambisjon er å ta 30 prosent av dette markedet. Det betyr at vi om fire år skal ha kapasitet til å drifte minst 2,3 millioner kommunikasjonsenheter, sier Nilsson.