Telenor leverer

Telenor leverer

Telenor leverer i overkant av forventningene og opprettholder sin vekstprognose for 2013 etter sterkt vekst med 5 millioner nye mobilkunder i 2. kvartal.

Telenor omsatte for 25,7 milliarder kroner og oppnådde en EBITDA på 8,86 milliarder i 2. kvartal. Driftsmarginen ble 34 prosent. Nettoresultatet landet på 3.823 millioner kroner, mot ventet (13 analytikere innhentet av SME Direct for TDN Finans) 3.357 millioner kroner og 2.067 i andre kvartal 2012.

Organisk vekst

- Konsernets organiske inntektsvekst er forbedret fra første kvartal kombinert med sterkere marginer. Med disse trendene opprettholder vi utsiktene for inneværende år, sier konsernsjef Jon Fredrik Baksaas. Mange analytikere hadde forventet en nedgradering av vekstprognosen.

Trøbbel i Asia

I pressemeldingen i dag tidlig framhever konsernsjef Baksaas spesielt suksessen i DTAC i Thailand med svært bra salg på det nye 3G-nettet og abonnementsvekst på mobil i Norge og Sverige.

- Telenors geografiske tilstedeværelse omfatter både avanserte og voksende økonomier, som representerer muligheter for vekst og lønnsomhet som vist i andre kvartal. Samtidig er regulatoriske spørsmål fortsatt en utfordring, noe vi har sett spesielt i Bangladesh og India i denne perioden,sier Baksaas.