Telenor med ny streamingtjeneste

Telenor med ny streamingtjeneste

Nå kan du ta en snik-titt på Telenor-eide Comoyos streamingtjeneste av film og tv.

Comoyo er Telenors nye satsing på nettbaserte tjenester. Selskapet skal satse på innovasjon innen tale- og meldingstjenester, sikker lagring og streaming av film og TV.

- Comoyo leverer tjenester over internett helt uavhengig av hva slags dings og internettleverandør du bruker. Enten du har mobiltelefon, lesebrett, pc eller mac skal du på sikt ha samme tilgang til alt du trenger på ett sted, sier Sven Thaulow, daglig leder i Telenor Comoyo AS i en pressemelding.

Film og TV på nett

Først ut er streamingtjenesten for film og tv, som fra i dag er i åpen beta.

Du kan registrere deg for å teste tjenesten på selskapets nettsider.

- Vi begynner med film og tv, og kommer med kommunikasjons- og lagringstjenester etter hvert. Det betyr at du vil kunne sende sms og ringe fra nettbrett og pc og se på film fra mobilen - eller omvendt - alt på ett sted hvor enn du befinner deg, sier Thaulow.

Comoyos streamingtjeneste krever desverre både Flash og Silverlight, så mens Windows- og Mac-brukere kan melde seg opp og bruke tjenesten.allerede i dag, er støtte for Linux, nettbrett og mobiler ikke klar enda.

Avspilling på Apples maskiner kan riktignok være en prøvelse, da Silverlight og Flash ikke akkuratt er beste venn med Mac.

Comoyo sier også i tjenestens spørsmål og svar-seksjon at mac-brukere kan forvente litt lavere kvalitet og hakking, men at de jobber med å løse problemet.

I tillegg vil du nok få mest ut av tjenesten dersom du har en nettoppkobling på 2 Mbps eller mer.

Filmer du leier gjennom tjenesten er tilgjengelig i 24 timer, men da kan du også se den så mange ganger du vil.

Satser digitalt

Comoyo er Telenors nye satsing på forretningsutvikling innen internettbaserte tjenester.

I tillegg til å være en distribusjonsplatform for egenutviklede internettjenester vil selskapet også inngå partnerskap med regionale og globale tjenesteleverandører. Det er på denne måten Comoyo ønsker å tilby det bredeste, ferskeste og beste totaltilbudet til sluttbrukerne, slik det heter i pressemeldingen.

- Det skjer enormt mye spennende innen digital tjenesteutvikling. Derfor har vi allerede etablert et samarbeid med flere spennende utviklingsmiljøer. I kombinasjon med vårt eget innovasjonsmiljø og ved å trekke veksler på Telenors nettverk av forretningspartnere, har vi et unikt utgangspunkt for å lykkes på den globale arenaen, sier Thaulow.

Han fortsetter med å si at digitalisering er en "global megatrend" som bare så vidt er i gang.

- Alt som kan digitaliseres, vil bli digitalisert. Du vil få tilgang til digitale tjenester og innhold overalt. Vi vet at fremtiden blir digital. Med Comoyo tar Telenor et viktig steg inn i denne utviklingen, avslutter Thaulow.