Telenor satser i Malaysia

Telenor oppretter et eget forsknings- og innovasjonssenter i Kuala Lumpur i Malaysia. Målet er å styrke Telenors operatører i Asia.

Meningen med senteret er å bygge opp markedskompetanse i asiatiske markeder og bidra til økt konkurransekraft for Telenors mobiloperatører. Forskningssjef Kristin Braa i Telenor R&D får lederjobben.

 

Konsernsjef Jon Fredrik Baksaas i Telenor annonserte etableringen under sitt besøk i Malaysia i går. Navnet på den nye enheten blir Telenor Research & Innovation Centre Asia Pacific.

 

- Innovasjonssenteret vil styrke Telenors konkurransekraft ved å levere kunnskap om mobilbruk og trender i asiatiske markeder til alle våre 12 mobiloperatører. Vi utnytter dermed ressursene i de asiatiske selskapene for derved å forsterke nyskapningen, sier Jon Fredrik Baksaas i en pressemelding.

 

Asiavindu

 

Sentret i Malaysia skal arbeide tett sammen med Telenors forskningsvirksomhet i Norge. Innovasjonssentret skal utnytte malaysisk og asiatisk teknologi, og samarbeide med lokale og regionale partnere for å utvikle tjenester og konsepter. Disse skal i sin tur distribueres til Telenors internasjonale mobilvirksomheter.

 

Malaysia ble valgt på bakgrunn av blant annet landets gode infrastruktur, det avanserte mobilmarkedet og den lokale, ambisiøse innholds- og applikasjonsindustrien.

 

Det nye sentret etableres i næringsparken Cyberjaya i hovedstaden Kuala Lumpur og åpnes første mars. Det skal bemannes med medarbeidere fra Norge og Telenors mobilselskaper i Asia: DiGi (Malaysia), DTAC (Thailand), GrameenPhone (Bangladesh) og Telenor Pakistan.