Telenor skrur opp adsl-farten

Telenor øker hastigheten på alle adsl-produktene de leverer til privatmarkedet. Samtidig lanseres et mini-abonnement.

Alle eksisterende kunder vil automatisk få de nye hastighetene innen 15. mars 2006. Arbeidet med å flytte alle kundene over på nye hastigheter starter umiddelbart og vil pågå fortløpende frem til 15. mars neste år, skriver Telenor i en pressemelding.

 

Denne prosessen vil kreve arbeid både i aksessnettet nært der kunden bor og i det sentrale nettet der de økende trafikkmengdene skal håndteres.

 

Telenor sier de beklager at dette betyr at det vil ta litt tid før alle kundene får de nye hastighetene. For noen kunder vil det ikke være teknisk mulig å øke hastigheten maksimalt. Dette gjelder de som allerede har en hastighet som er på grensen av hva linjen hjem til abonnenten kan håndtere. Kunder som ikke kan få maksimal hastighetsøkning vil få beskjed om dette.

 

Telenor lanserer også et mini-abonnement for å møte de som foreløpig har ventet med å anskaffe bredbånd fordi de mener inngangsprisen er for høy.

 

- Vi skal til enhver tid tilpasse oss våre kunders forbruksmønster. Samtidig som flere og flere etterspør høyere hastigheter på bredbånd, ser vi også at enkelte har ventet på et prisgunstigere tilbud før de kaster seg på bredbåndsbølgen. Gjennom introduksjonen av Mini-abonnementet samt økte hastigheter på dagens adsl-produkter, føler jeg at vi imøtekommer det kundebehovet som er i markedet,  sier Knut Haakon Nilsen, leder for Internett i Telenor.

 

Det nye mini-abonnementet koster 299 kroner per måned og nedlastings- og opplastingshastighet er henholdsvis 700 og 160 kbps.

 

 

Andre abonnementer:

 

Basis: hastighet: 1500/200, pris: 349,-

Pluss: hastighet: 3000/300, pris: 419,-

Ekstra: hastighet: 6000/500, pris: 499,-