Telenor utvider konsernledelsen

Telenor setter nå to av sine mest erfarne ledere, Arve Johansen og Jan Edvard Thygesen, til å lede mobilvirksomheten i Asia og Europa.

Samtidig styrkes koordineringen på tvers av Telenor-selskapene når Telenor nå utvider konsernledelsen med to personer, skriver selskapet i en pressemelding.

Telenor etablerer Asia og Øst- og Sentral-Europa som to egne ansvarsområder med dedikerte konserndirektører, på samme måte som Telenor har gjort tidligere i Norden. Telenors engasjement i disse regionene vil ledes av henholdsvis Arve Johansen og Jan Edvard Thygesen, som begge har lang erfaring fra Telenors konsernledelse.

To nye medlemmer

I tillegg utvides konsernledelsen med to medlemmer for å styrke koordineringen av operasjonelle og menneskelige ressurser på tvers av alle land Telenor opererer i.

Ragnar H. Korsæth får ansvar for global koordinering og uttak av synergier mellom mobilselskapene. HR-direktør Bjørn Magnus Kopperud går også inn i konsernledelsen. Begge har lang erfaring som ledere innen sine respektive områder i Telenor.

- Den nye konsernledelsen synliggjør at Telenor er i endring. Asia og Øst- og Sentral-Europa er stadig viktigere regioner for Telenor. For å lykkes må hver virksomhet utvikle lokal konkurransedyktighet gjennom samarbeid og utveksling av kompetanse på tvers av selskaper, land og regioner, sier konsernsjef Jon Fredrik Baksaas.

Den nye ledelsen

Etter de nye organisasjonsmessige grepene vil Telenors konsernledelse bestå av:

Jon Fredrik Baksaas, konsernsjef

Arve Johansen, visekonsernsjef og leder for Telenor i Asia

Jan Edvard Thygesen, konserndirektør og leder for Telenor i Øst- og Sentral-Europa

Morten Karlsen Sørby, konserndirektør og leder for Telenor i Norden

Stig Eide Sivertsen, konserndirektør og leder for Telenor Broadcast

Trond Ø. Westlie, konserndirektør og CFO

Ragnar H. Korsæth, konserndirektør og leder for global koordinering

Bjørn Magnus Kopperud, konserndirektør og leder for Human Resources

 

Les også: Enorm Telenor-vekst i Asia