Telenor vokser videre

Telenor vokser videre

Telenor omsatte for 14 og tjente fem milliarder i første kvartal. Men selskapet fortsetter å tape markedsandeler på mobil i Norge.
Kjøpet av Sonofon bidro til veksten på 13 prosent i første kvartal. Total omsetning i kvartalet endte på 14,3 milliarder kroner.

Salget av aksjene i det greske mobilselskapet Cosmote ga selskapet en ekstraordinær gevinst på hele 2,6 milliarder. Det bidro sterkt til at resultat før skatt endte på 4,7 milliarder kroner, opp fra 3,6 milliarder i denne perioden i 2003.

Selv om mobilvirksomheten eser ut og blir en stadig større del av kaka, merker Telenor prispresset i markedet, spesielt i Norge.

Det er årsaken til at driftsmarginen innen dette forretningsområdet sank fra 40,7 prosent i fjor til 39 prosent i år. Konsolideringer innen Sonofon bidrar også til den reduserte marginen.

Samtidig opplever Telenor at de stadig taper markedsandeler i Norge. Selskapet regner nå med at de har en andel på 56 prosent i det norske mobilmarkedet. Ved årsskiftet var denne andelen på 57 prosent.