Telenor vurderer internettregning

Telenor vurderer internettregning

En familie i Sarpsborg fikk en faktura på 16.500 kroner. Modemet deres ble "kidnappet" av en dyr webside.
Telenor kommer trolig til å vurdere telefonregningen til en familie i Sarpsborg en gang til, skriver Aftenposten.

Modemkidnapping har i første rekke vært i fokus i forbindelse med surfing etter useriøs underholdning, porno og gambling. Men også andre nettbrukere med analog linje eller isdn kan komme ut for dette. Internett-koblingen til familien Aas/Johansen ble manipulert av utenforstående. Trafikken ble rutet via satellitttjenesten Inmarsat. Det førte til en telefonregning på nesten 16.500 kroner.

Teleklagenemnda har behandlet hundrevis av lignende saker, men sjelden eller aldri får telebrukerne medhold. Nå skal forbrukernes rettigheter bedres gjennom en ny lov og en ny klagenemnd.

- Vårt utgangspunkt er at telebrukerne selv må ta ansvar for å beskytte seg mot modemkidnapping. Men i enkelte sjeldne tilfeller har vi kommet frem til en løsning og en skylddeling med kunden, sier informasjonssjef Atle Lessum i Telenor Privat.

Telenor har allerede i et brev til familien Aas/Johansen slått fast at det ikke er funnet feil hos Telenor og at familien derfor må betale. Men alt håp er ikke ute.

Lessum påpeker at det trolig er internasjonale pirater som står bak modemkidnappingene og at det er lite Telenor kan gjør med det. Lessum henviser til Telenors surfefilter som kan lastes ned fra nettet. Han bedyrer at Telenor jobber på spreng med å oppfylle kravene i den nye ekom-loven som krever økt beskyttelse mot modemkidnapping.