ANTIMOBBE-KAMPANJE: Sammen med konferansier Stian Blipp fikk Telenor-sjefene Berit Svendsen og Sigve Brekke et samlet nei til nettmobbing fra 7300 elever på Telenor Arena. (Foto: Stine Marie Hagen)

– Bruk hue

65.000 barn og unge blir mobbet på nett. Telenor hadde derfor samlet 7300 elever fra 6. og 7. trinnet på Telenor Arena Fornebu. Berit Svendsen oppfordret både barn og voksne til å bruke hue.

Publisert Sist oppdatert

Antimobbeturneen Bruk Hue er et samarbeid mellom Telenor, Barnevakten, Røde Kors v/Kors på halsen, og Medietilsynet.

Det var ikke mangel på lyd når arrangementet for første gang ble holdt for 7300 elever ved 6. og 7. trinn på barneskolen. Sammen med konferansier Stian Blipp, fikk Telenor-sjefene Berit Svendsen og Sigve Brekke et høylytt nei til nettmobbing fra elevene som var samlet på Telenor Arena.

– Det er 65.000 barn og unge som mobbes på nettet, det er 65.000 for mye, sa Berit Svendsen.

Foreldre bør følge med

Den administrerende direktøren i Telenor Norge er selv mor til en 12 år gammel jente, og synes det er viktig å følge med på hva datteren gjør online.  

– Foreldre bør være der barna er på nettet. De bør følge med, være en rollemodell, og selv se at det finnes farer der ute.

En fersk undersøkelse utført av Opinion for Telenor viser at 11- og 12-åringer er svært aktive på sosiale medier. Over halvparten av barna er på Instagram og Snapchat og en av tre barn har fått sårende meldinger på nett eller mobil. 

Artikkelen fortsetter under bildet

Berit Svendsen med Bruk hue-logoen i hånda. (Foto: Stine Marie Hagen)

– Vi ønsker et trygt internett for alle. Da er det viktig at også foreldrene blir mer digitale, sier Svendsen, og forteller at hun selv ønsker å være et godt forbilde for sin egen datter.

– Jeg er vokst opp med fasttelefon og telefonkiosk. Jeg fikk min første mobiltelefon da jeg var 20 år og jeg har ikke hatt dette mellom henda, men jeg har jo lært meg det. Det å skjønne hvordan man skal oppføre seg i sosiale medier er et foreldreansvar.

Bruk hue!

I løpet av dagen ble det holdt flere foredrag, og vist filmer som demonstrerte farene ved å være på nett. Flere artister var kommet for å opptre, men det gjeveste for de unge var uten tvil da den finske popartisten Isac Elliot entret scenen. Dagen ble avsluttet med et forsøk på å ta Norges største selfie mot mobbing. 

Artikkelen fortsetter under bildet

Berit Svendsen, programleder Stian Blipp og Sigve Brekke tar antimobbe-selfie (Foto: SMH)

– Det har vært fantastisk å se så mange entusiastiske barn som er så opptatte av temaet. Dette er det største arrangementet vi har hatt noen gang, sier Svendsen, som håper at barna tar med seg noen enkle regler videre. 

– Tenk dere om før dere poster ting på nett eller før dere sender meldinger som kan være sårende. Bruk hue, og om dere ser noe der ute som dere ikke liker, så vær tøffe og modige og si ifra. Hvis alle tenker sånn så er det mulig å få slutt på problemet.