Stiv pris på Fast Mobilt Bredbånd

UTVALGTE: Arne Quist Christensen i Telenor tilbyr fast mobilt bredbånd til utvalgte kunder, men dyrt er det. (Foto: Gisle Orlund)

Stiv pris på Fast Mobilt Bredbånd

Telenor tilbyr nå Fast Mobilt Bredbånd to steder – i Sarpsborg og i Vaksdal. De foreløpige prisene indikerer at dette blir dyrt – 699 kroner i måneden for 30 Mbps og 999 kroner for 60 Mbps.

Tilbudet fremmes nå kommersielt til utvalgte kunder etter en lengre pilotperiode. Og kun som erstatningsprodukt til kunder som har mistet xDSL i kobberlinjen. Det er utstyr fra Huawei som tilbys. Prisen må sies å være stiv ettersom det også er begrensning på datamengden til 500 Gbyte i måneden. Etter det strupes hastigheten til 5 Mbps.

I Telenor nettbutikk kan vi lese følgende:

«Dette er et spesialtilbud fra Telenor kun til kunder som har behov for å erstatte sitt eksisterende fastnetts-bredbånd. Fast Mobilt Bredbånd har en kraftig ute-antenne med innebygget mobilenhet som sørger for maksimalt sterke datasignaler via en kabel til inne-enheten. Inne-enheten er en ruter som gir meget godt innendørs WiFi, samt mulighet for tilkobling av PC’er eller annet. Det tekniske utstyret leveres og installeres kostnadsfritt ved bestilling av et at de disse abonnementene.»

Utstyr og installasjon er gratis. Men Telenor tar forbehold om at mobilsignalene på stedet er sterke nok.

Moderniseringsdirektør Arne Quist Christensen sier dette er en tjeneste som er under utvikling hos Telenor og at det ennå ikke er avklart i hvilken utstrekning de vil rulle ut tilbudet.

- Vi vil nå innhente ytterligere erfaring med produktet før vi går videre ut med tilbudet, sier Christensen til Telecom Revy.
Telia har også et lignende produkt under utvikling, men har ennå ikke lansert noe.

Les om:

Telenor