Berit Svendsen forventer sterk IoT-vekst også i 2017. Foto: Stine Marie Hagen

Berit Svendsen forventer sterk IoT-vekst også i 2017. Foto: Stine Marie Hagen

– Superfornøyd når mobilbruken øker

SOMMERPRAT: Berit Svendsen i Telenor tilbringer ferien på Hvaler​, gleder seg over økt mobilbruk og flere søknader og damer til it-studiene.

Berit Svendsen (54) er administrerende direktør for Telenor Norge og sitter i Telenors konsernledelse. I år fikk hun ansvaret for hele Telenors satsing i Skandinavia.

– Hva har opptatt deg mest den siste tiden før ferien?

– Før ferien var jeg veldig opptatt av de gode resultatene Telenor hadde levert for andre kvartal. Det var gledelig med den enorme økningen i mobilbruken i Skandinavia, og at vi fikk redusert kostnadene i tillegg. Vi er superfornøyde når kundene bruker så mye som de gjør.

Og så er det noe jeg kom over på begynnelsen av ferien. Den store økningen til it-studiene, og at så mange jenter søker. Det synes jeg er utrolig bra. Vi trenger damer i it-bransjen. Det er altfor få av dem der.

– Hva skal du gjøre i sommerferien?

– Nå er jeg på hytta på Hvaler, der jeg har vært i 14 dager og skal være ut neste uke med litt pendling til og fra jobb. Tidligere i sommer, før vi la fram kvartalsresultatet, var jeg en uke i Spania.

Ser til Vestfold

For Berit Svendsen er hytta på Hvaler det faste feriestedet, som familien har trukket til hver sommer siden den ble anskaffet i -99.

– Som Tormod Hermansen sa en gang, det eneste som er bra med hytta di er at du kan se over til Vestfold. Ja, men vi har solnedgangen, svarte jeg. Her er sola oppe til halv elleve om kvelden.

– Her på hytta går vi masse turer. Om det er stille, noe det ikke alltid er her, reiser vi med båten. Til Strømstad, Koster, Fredrikstad. Dette er et eldorado, og det er så nydelig her.

– Hva setter du i gang med når du er tilbake fra ferie?

– Da skal vi jobbe ytterligere med å se på synergier for Telenor i Skandinavia. Det er det første jeg skal jobbe med, det skal jeg ha fokus på, og det blir temaet utover høsten. Her er det store potensialer både på nett-, it- og markedssiden.

– Hva ble sommerens favorittdings eller -teknologi?

– Det er spesielt to ting som er spennende. Sonos-høyttalerne, der vi streamer musikk via bredbåndsnettet, og nettbrettet. Aviskassen som tidligere bugnet er nå tom. Det er nesten ikke fysiske aviser her lenger. Alt blir nå lest på nettbrettet.

Les om:

Telenor