Teleoperatørene bekrefter iPad

Teleoperatørene bekrefter iPad

Alt tyder på at en norsk iPad-lansering er nært forestående.

Telenor og Netcom har nå blitt enige med Apple angående distribusjon av iPad. Det bekreftet de to teleoperatørene fredag.

- Det er nå klart at Telenor vil tilby surfabonnement til iPad. Kan ennå ikke si noe om priser og lansering, skriver Telenor i en melding på Twitter.

- Vi bekrefter at iPad med NetCom-abonnement vil være i salg i løpet av de nærmeste månedene, skriver NetCom i en lignende Twitter-melding.

iPad kommer i to ulike modeller; en vanlig wifi-modell, og en med wifi og 3g. Det er sistnevnte som vil være aktuell for teleoperatørene å selge.

Neste uke?

Noe mer konkret om lanseringsdato og priser vil teleoperatørene ikke ut med. Heller ikke Apple har sagt noe om når iPad slippes i norske butikkhyller, men den siste tidens rykter tyder på at det kan skje allerede i neste uke.

- Om du vil ha enda mer informasjon, er jeg redd du må være litt tålmodig. Telenor kan ikke per i dag kommentere på lanseringsdato eller priser, skriver Telenors informasjonssjef Anders Krokan i en e-post til Macworld.no.

For bare noen dager siden kunne våre svenske Macworld-kolleger fortelle at iPad trolig kommer til Sverige samtidig som iOS 4.2 lanseres - onsdag 24. november, altså onsdag i neste uke. Oppdateringen av iOS 4.2 kommer med støtte for svensk tastatur, og en samtidig lansering er derfor svært sannsynlig.

Tilfeldigvis kommer iOS 4.2 også med støtte for norsk tastatur...

- 50 000 norske brukere

iPad selges forsåvidt allerede her til lands, men butikkene som selger tavle-pc-en har skaffet seg produktene direkte fra USA eller de europeiske landene som Apple allerede dekker.

Ifølge Digi.no spekuleres det nå at det allerede finnes over 50 000 iPad-brukere i Norge.