Teleskandale rulles opp i Frankrike

Teleskandale rulles opp i Frankrike

De franske mobiloperatørene skal ha hatt et ulovlig prissamarbeid i åtte år. Skandalen involverer også den franske finansministeren.

Det er de tre franske mobilselskapene Orange, SFR og Bouygues som anklages for å ha dannet et sterkt kartell og en rekke ulovlige prisavtaler, ifølge Berlinske Tidene som igjen refererer til en rapport fra de franske konkurransemundighetene.

 

Rapporten ble lekket til den franske ukeavisen Le canard enchaïné som i går avslørte at både priser og markedsandeler har vært avtalt spill i mange år.

 

Månedlige møter

 

Siden 1997 har de tre operatørene møttes en gang i måneden for å tilpasse kommersielle strategier til markedets utvikling. Den nåværende franske finansminister, Thierry Breton, var direktør for France Telecom mellom 2002 og 2005 og skal være dypt involvert i de ulovlige avtalene.

 

Franske myndigheter satt i gang etterforskning av saken i 2002 etter at en forbukerorganisasjon anmeldte selskapene. Organisasjonen reagerte på at de tre mobiloperatørene har hatt mistenkelig like priser og lange bindingsperioder på to år.

 

Dommen fra konkurransemyndighetene ventes å komme ved slutten av året. Operatørene risikerer bøter på opp til 10 prosent av omsetningen.