Telia Sonera ip-er seg med Cisco

Telia Sonera ip-er seg med Cisco

Med hjelp av Ciscos ip-løsning skal Telia Sonera og konsernsjef Anders Igel samle det raskt økende volumet av datatrafikk i sine nettverk.

Cisco melder at Telia Sonera har bestemt seg for å satse på en plattform for Ethernet,leide forbindelser og ip-VPN (Virtual Private Network) basert på rutere av 7600 serien til Cisco.

 

Målet til den svenskfinske teleoperatøren, som eier Netcom i Norge, er å tilby bedriftskunder en bred variasjon av ip og såkalte MPLS-tjenester (Multi-protocol Label Switching).

 

Med den nye arkitekturen på plass kan Telia Sonera dessuten hjelpe de nordiske tjenesteleverandørene med å tilby bedriftskunder tilgang til neste generasjon ip/MPLS-oppkobling ved siden av deres allerede eksiterende løsninger.

 

I tillegg til ip/MPLS-tjenester gir Cisco 7600-serien også en utvidelse av bredbånd, både for Ethernet-baserad DSL (Digital Subscriber Line) og fibertrafikk til både private hjem og bedrifter.

 

Ruterne støtter også de kommende Triple Play-tjenestene, som blant annet vil gi deg TV og kino via internett rett gjem i stua.