Teliasonera kjøper Nextgentel

Teliasonera kjøper Nextgentel

Svenske TeliaSonera har kjøpt 82,3 prosent av NextGenTel for over en og en halv milliard kroner. Samlet vil de utfordre Telenor.

TeliaSonera har ervervet 23.539.226 aksjer tilsvarende 82,3 prosent av totalt antall utestående aksjer i NextGenTel Holding. Aksjene er ervervet fra Geocapital, Northzone, Orkla ASA og andre. Blant selgerne er også medlemmer av NextGenTels ledelse, herunder Olav Stokke (adm. direktør) og Odd Bjørn Ur (konserndirektør økonomi). 

Dette kommer frem i en børsmelding.

NextGenTel er den fremste utfordreren til Telenor innnen bredbånd. Nå blir selskapet slukt av Telenors fremste utfordrer i Norden, i det styreformannen mener ser ut som en "bra deal" for aksjonærene .

NextGenTel økte omsetningen med 33 prosent til 179 millioner kroner i første kvartal i forhold til første kvartal i fjor.

Driftsresultatet var 8 millioner kroner, mot et lite minus i samme periode i fjor.

Styret er ifølge meldingen ikke overrasket over at  TeliaSonera som en betydelig aktør i det  europeiske telekommunikasjonsmarkedet nå har 
kjøpt aksjemajoriteten i NextGenTel. TeliaSonera  synes å være godt posisjonert til å realisere  betydelige synergier gjennom dette oppkjøpet.

- NextGenTels styre og ledelse har i lengre tid vært opptatt av selskapets strategiske posisjonering i fremtidens bredbånds-, mobil- og telekommunikasjonsmarked i Norden. Med selskapets klare nummer to posisjon på bredbånd i Norge, er selskapet opptatt av å kunne være med å spille en betydelig rolle også i Norden, og utfordre Telenor også her.

Les også: - Dette er helt rått