Telio blir Tellio i Danmark

Telio blir Tellio i Danmark

Mandag lanserer Telio sine ip-telefoni-produkter på det danske markedet. Men under navnet Tellio, etter påtrykk fra svenske Telia.

Telio som i fjor kjøpte ip-telefoniselskapet Musimi, lanserer på mandag de første tjenestene i eget navn, skriver danske Computerworld.

Selskapet får navnet Tellio i Danmark og har etablert kontor med 10 danske ansatte i Kjøbenhavn. Rune Strømmen fra Norge er ansatt som administrerende direktør.

I Danmark valgte Telio å bruke en ekstra "l" i navnet, fordi svenske Telia følte at de ble trådt for nære med navnet Telio.

Skal bli en av de store

- Vårt mål for 2006 er å bli en av de største tilbyderne av bredbåndstelefoni på det danske markedet. jeg vil ikke sette tall på hvor mange kunder det dreier seg om, for det vil i stor grad være avhengig av den generelle veksten innenfor bredbåndstelefoni i Dnamark, sier Rune Stømmen til danske Computerworld.

Med gratis etablering, et gratis telefonadapter og gratis oppringning til fasttelefoner, håper selskapet at mange dansker skal binde seg til et abonnement til 82,50 danske kroner i måneden.

Strømmen anser primært de etablerte selskapene TDC, Telia og Tele2 som hovedkonkurrenter.

Problemene er borte

Samtidig som Telio, eller Tellio, lanserer sine egne tjenester i Danmark, skal Musimi-tjenestene videreføres på sin egen plattform og betingelser som tidligere.

Det har vært tekniske problemer for Musimi-tjenestene etter at Telio overtok, men Strømmen hevder overfor danske Computerworld at disse nå er overvunnet.