Telio med wideband voice

Som første kommersielle aktør tilbyr Telio IP-telefoni med video og «wideband voice» for økt lydkvalitet.

Løsningen som foreløpig kun er tilgjengelig i en betaversjon kalles Softphone. Den er gratis for alle Telio-kunder og man trenger kun en Windows-PC med webkamera, mikrofon og høyttaler. Aktiveringen skal kunne utføres i løpet av få minutter og brukerne får et stedsuavhengig 85x-nummer, slik at kundene fritt kan bruke løsningen overalt med en bærbar PC.

Det stedsuavhengige telefonnummeret kommer i tillegg til ditt vanlige telefonnummerog fungerer sømløst sammen med hjemmenummeret.  Når noen ringer deg vil det altså ringe begge steder.

Softphone er basert på åpne standarder, og man kan i utgangspunktet ringe til hvem som helst. Video og «wideband voice» vil kunne aktiveres mot andre klienter som benytter SIP (Sesson initiation protokol). Dermed vil Softphone også fungere mot 3G telefoner.

Økt lydkvalitet

Telio hevder wideband voice vil endre folks opplevelse av en telefonsamtale. Lyden er krystallklar ettersom lydspekteret spenner fra 50 til 7 000 Hz, som er godt over det dobbelte av vanlig telefoni og betyr at bredden i lydspekteret dekker det det menneskelige øret kan oppfatte.

 Løsningen vil kreve en noe høyere overføringshastighet på mellom 48 og 64 Kbps. Ifølge viseadministrerende direktør i Telio, Rune Strømmen, skal ikke dette noe problem for dagens bredbåndskunder siden hastighetene øker jevnt og trutt og at man gjerne har mer en det man til enhver tid trenger.

SoftPhone kan benyttes gratis av alle kunder som har mini eller medium abonnement fra Telio og man kan blant annet ringe gratis til 130 land.

Responsen fra kundene har ifølge Strømmen vært veldig bra så langt. Telio SoftPhone ble lagt ut i slutten av juli uten noen form for markedsføring og mer enn 2000 brukere har allerede tatt i bruk tjenesten.

Er du Telio-kunde kan du laste ned betautgaven av SoftPhone-klienten her