Teppet går opp for Apple

It's Showtime var hele teksten på invitasjonen til den lille klikken som er invitert til kveldens Steve Jobs-forestilling. Den teksten er også alt du får på Itunes-butikken akkurat nå.

Apple-spekulasjoner er nærmest en egen OL-gren for en spesiell gruppe datanerder og -journalister. I kveld er det høytid for dem.

Når Apple-sjef og åndelig veileder Steve Jobs drar på seg sin svarte turtleneck-genser og stiger ut på scenen på et kunstsenter i San Fransisco klokka 19 norsk tid i kveld, kan endelig spekulasjonene erstattes med fakta, og fanskribentene kan fylle opp spaltemetre med nitidige fortellinger om yppersteprestens nye gullepler.

Nettstedet Apple Insider forteller at noen nær sjefen har fortalt at dagen i dag skal inneholde det amerikanerne kaller en "blockbuster event", med andre ord en ny, grensesprengende begivenhet i den digitale medieverden.

Det er bare noen yttert få inviterte som får bivåne verdensbegivenheten, men det skal bli mulig å laste ned en video av arrangementet senere på kvelden, får vi vite.

Så hva er det Jobs og hans disipler vil by på?

At det kommer en tjeneste for å laste ned spillefilm er like sikkert som at produktet begynner på liten i, skal vi tro de innvidde. Nye Ipoder kommer det også helt sikkert. Men toppen av kransekaka blir trolig en helt ny mediespiller spesiallaget for direktesendt (streaming) video, slik at hjemmekinoen for alvor kan ta plass i Apples nøye utmeislete mediestrategi.

Følg med, følg med.