MONSTER: Tesla har lanser et monster av en semitrailer. Foto Tesla

MONSTER: Tesla har lanser et monster av en semitrailer. Foto Tesla

Tesla lanserte trailer

800 kilometer på en lading og med full last.

I løpet av natten og grytidlig i fredag lanserte Tesla sin nye semitrailer. Det er vel å merke 800 kilometer på motorvei og det er vel ikke det vi har mest av i Norge. Uansett går Tesla analytikerne en god gang. På forhånd var det nemlig spådd at den nye traileren ville ha en rekkevidde på opp mot 500 kilometer.

Monster

Det var et skikkelig monster Elon Musk kunne presentere i morgentimene. En del sentrale opplysninger om traileren er blant annet en lastekapasitet på 36 tonn. Uten last vil den gå fra 0 til 100 km/t på 5 sekunder. Fullastet vil den bruke 20 sekunder på å oppnå samme hastighet. Dette gjør den ved hjelp av fire motorer og den vil kunne holde en hastighet på 105 km/t i en stigning på 5 grader.

Når det gjelder kostnader for å holde dette monsteret i drift anslår Telsa selv at de vil ligge på omtrent 10,4 kroner per 1,6 kilometer. Dette er ganske mye mindre enn en tilvarende dieseltrailer.

Ett sete

I utgangspunktet er kabinen kun utstyrt med ett sete som er plassert på midten. Det finnes imidlertid ett ekstra sete som kan felles ned hvis nødvendig. I kabinen finner man også to store skjermer som skal hjelp føreren med omtrent alt du kan tenke deg. Litt underlig kanskje, men traileren har ingen muligheter for føreren å overnatte. Dette er med andre ord en bil som er beregnet for dagbruk. Mye tyder likevel på at en modell med sovemuligheter ikke er så veldig langt unna.

Du kan reservere en slik trailer mot et depositum på 5000 dollar allerede nå, men produksjonene starter ikke før i 2019.