TEST: Airmouse er genial til HTPC

TEST: Airmouse er genial til HTPC

AirMouse er en genial mus/tastatur-løsning for pc-en i stua.

Etter å ha testet en rekke mus og tastaturer beregnet for mediesenter-pc-er, har jeg nå fått en ny soleklar favoritt. Den heter AirMouse og er faktisk ikke et fysisk produkt, men en programvareløsning.

Airmouse gjør at du kan bruke din Iphone eller Ipod Touch som mus og tastatur til en Windows-pc eller Mac. Vi testet den på en Iphone 3G mot en Windows-pc. Kjøpet og installasjonen på Iphone er unnagjort med ett klikk. Deretter laster man ned serverprogrammet (6,7 MB) på mobileairmouse.com. Installasjonen av dette foregikk også uten kompliserte spørsmål. Etter at man hadde gitt Windows-brannveggen klarsignal om å åpne porten, fant Airmouse-programmet på iPhone umiddelbart serveren og var klart til bruk. Kommunikasjonen foregår altså over wlan.

Vi lente oss godt tilbake i sofaen, og hadde våre tvil om at gyroene i iPhone skulle gi oss en presis musbevegelse. Og det gjorde de heller ikke. Om det er er Airmouse eller Iphone-teknologien som gjør dette ubrukelig, vet ikke vi. Men Airmouse har en modus til, nemlig virtuell pekeplate, og den viste seg å fungere aldeles utmerket!

Det mest effektive er å legge telefonen i hånden og bruke tommelen på pekeplaten. Ergonomien er slett ikke ille. Et raskt klikk på pekeplaten fungerer som venstre museknapp, slik vi er vant til. Og det finnes dessuten virtuelle knapper for venstre og høyre musknapp og skrolling. Alle fungerer fint og er fornuftig plassert.

Det virtuelle tastaturet ser ut som det vi finner på iPhone 3G, men har noen flere taster, deriblant en Windows-tast eller en Apple-tast, avhengig av hvilken pc du er tilkoblet mot. Æ, Ø, Å finnes også på vant plass. Du kan slå av taste- og klikkelyden om du ønsker det.

Vi har rett og slett ingenting å utsette på dette programmet. Vi har nå brukt dette programmet i noen måneder. Tastaturet og musen vi har til vår stue-pc er gjemt bort, og mobilen må nå lades enda litt oftere.