TEST: Dyrt for dårlig lyd

TEST: Dyrt for dårlig lyd

Pc-høytalere uten en aktiv subwoofer gir sjelden en veldig god lytteropplevelse. Disse variantene fra Creative overrasker oss i begge retninger.

De elegante T40-høytalerne fra Creative virker ved første øyekast som en ren og ryddig stereoløsning til pc-en.

Både størrelse design minner litt om proffe studiohøytalere og de tar totalt sett liten plass siden du slipper å ha en subwoofer stående.

De manuelle justeringsmulighetene er gode. I front av høyre høyttaler er det tre brytere for bass, diskant og volum, samt uttak for hodetelefoner og en blå lysdiode som indikerer at de er på.

Selve strømbryteren er imidlertid plassert på baksiden og dermed vanskelig tilgjengelig for de som liker å skru av utstyr som ikke er i bruk.

Av en eller annen grunn har Creative også valgt å benytte en ekstern strømforsyning fremfor å innkapsle denne i ett av kabinettene. Vi vil tro mange velger å kjøpe slike høytalerne nettopp for å få slippe unna kabelsalaten.

Men hva med lyden? Vi konkluderer med at T40-settet ser langt bedre ut enn det låter. Skuffelsen rant inn over oss straks vi skrudde dem på. Lyden mangler både dynamikken og styrken vi er vant til i mer tradisjonelle 2.1-sett i samme prisklasse.

Fraværet av en aktiv subwoofer gjør at vi rett og slett ikke følte for å høre Tool på mer en halv lydstyrke - og da er det jo noe som ikke stemmer.

 

Gigaworks T40: Pc-høyttalere til tusen kroner settet bør låte bedre enn dette.

 

 

Creative Gigaworks T40

 

Pris: Ca. 995 kroner inkl. mva.
Internett: no.europe.creative.com

+ Stilig utseende. God manuell lydjustering

- Høy pris.Tam lyd.

 

Creative Inspire T10

Sammenlignet med de større T40-høytalerne ble vi mer fornøyd med lydkvaliteten til lille T10. Vi hadde selvfølgelig noe mindre forventninger siden de koster omtrent halvparten, men også fordi de føles langt mer plastikkaktige.

Vi glemmer fort den litt kjipe følelsen vi fikk da vi pakket opp esken. Her fremstår lyden både som kraftigere og langt klarere. Det er til og med mer dybde å spore.

Som med T40-settet har T10 brytere i front på høyre høyttaler, men her har vi kun justering for tonenivå og volum. På venstre side av samme høyttaler er det også et uttak for hodetelefoner. I motsetning til T40-settet fungerer volumbryteren også som av/på-knapp, slik den bør gjøre.

Eneste ulempen med Inspire T10 er etter vår mening at det også her er valgt en noe upraktisk ekstern strømforsyning fremfor en integrert løsning. Sammen med begge høyttalersettene følger det med en han-til-han minijack-kabel.

Inspire T10: Minimalistiske stereohøytalere med grei lydkvalitet som passer bra på kontorpulten.

 

Creative Inspire T10

 

Pris: Ca kr 495 inkl. mva.
Internett: : no.europe.creative.com

+ Lav pris. Godkjent lyd.

- Ekstern strømforsyning

Test av mobil og lyd