TEST: Logitech S315i - Billig-lyd

TEST: Logitech S315i - Billig-lyd

Uffda, Logitech. Dette holder ikke.

Logitech leverer stort sett gode produkter. De har en rekke høyttalersett og har hatt stor suksess med iPod-høyttalerne Pure-Fi Anywhere 2, som holder høy kvalitet i både lyd og utførelse. Da er det skuffende å teste et produkt som rett og slett ikke holder mål. Lydkvaliteten i S315i er nemlig triste greier. Lyden er billig og boksete, og bassen svak. Når man skrur opp litt vrenger det, så maksimalt volum burde strengt tatt vært satt lavere.

S315i har oppladbart batteri, og maksimalt volum er en del lavere når man bruker batteriet. Batteritiden er oppgitt til imponerende 20 timer. Men det innebærer at man skrur på en knapp på baksiden som dobler batterilevetiden. Den gjør at lyden blir enda litt lavere, samtidig som bassen nesten forsvinner. Det spørs om noen orker å høre på så mye som 20 timer med musikk med så degradert kvalitet.

Foten foldes inn i dokkinghullet når den ikke benyttes. Den er konstruert slik at dersom s315i faller i gulvet, vil foten presse mot iPod-en og i verste fall knekke i stykker kontakten i både iPod-en og høyttalersettet.

Enheten har aux-inngang. Ellers er det ingen funksjonalitet å snakke om. Ingen fjernkontroll, equalizer, radio, Bluetooth eller noe annet.

Hvis dette produktet hadde kostet 500 kroner, så hadde vi ikke forventet mer. Men med en prislapp på en tusenlapp så finnes det bedre alternativer. Se for eksempel etter gode tilbud på Pure-Fi Anywhere 2. Det er faktisk mulig å få den for samme pris, eller marginalt dyrere. Alternativt putter du på noen hundrelapper til og kjøper Altec Lansing inMotion Classic.

Test av mobil og lyd