Test: Foredrag uten fikling

Test: Foredrag uten fikling

Logitech har laget en liten styrepinne for alle som bruker Powerpoint til foredrag. Nå bør det bli slutt på pinlig fomling og unødige pauser i programmet.
Kanskje til og med foredraget kan bli ferdig i riktig tid? Styrepinnen med det velklingende navnet 2.4 GHz Cordless Presenter inneholder nemlig også en klokke som teller ned angitt tid, og varsler foredragsholderen når det er fem og to minutter igjen av taletiden. Dette skjer med en diskret vibrering i hånden.

Styrepinnen er liten, lett og har mange funksjoner. Radiomottakeren plugges inn i pc-en og utstyret er klart til bruk uten ytterligere installasjon av verken programvare eller drivere. De åtte knappene styrer det aller meste du har bruk for. Du kan bla fram og tilbake i slidene, justere lydvolumet opp og ned, starte og stoppe presentasjonen eller lage en pause med blank, sort skjerm.

Batteri og laser

Det lille displayet viser gjenværende tid og har også en indikator for batterinivå. Batteriet skal vare i månder selv ved ved hyppig bruk, på grunn av en smart funksjon som ikke bruker strøm i utide. Om man er disiplinert og atpåtil husker på å bruke av-knappen mellom foredragene, skal batterilevetiden øke ytterligere.

Midt på pekeren fins en knapp med en blid, rød sol. Knappen er opphøyet og lett å finne uten å se. Når du trykker ned den får du en fin, rød laserstråle som lager et lett synlig punkt på veggen, ypperlig til å peke med.

Kanskje er det litt dyrt med flere hundre kroner for en slik liten styrepinne. En liten trøst kan det jo være at Logitechs forrige løsning, basert på Bluetooth, er priset fra 1.500 kroner og oppover.

Mye vil ha mer, sies det. Enda så fornøyd vi er med "pinnen", savner vi et par funksjoner. Den neste utgaven regner vi også med har knapp for play og stop for film- og musikkavspilling. Om det er mulig, kunne vi også tenke oss å kunne klikke på hyperlinker med en slik trådløs dings, uten å måtte bruke mus i tilegg.

Nyttig tips

For egen regning koster vi på oss et lite brukertips til slutt. Spesielt nyttig for dem som pleier å starte sine foredrag med å åpne Powerpoint og lete småhysterisk etter den lille knappen for lysbildefremvisning nederst til venstre -- mens publikum hoster utålmodig i salen:

Neste gang starter du elegant presentasjonen direkte fra Windows utforsker: Høyreklikk på Powerpoint-filen og velg Vis (eller Show i engelsk Windows), og du er i gang. Merk at dette også virker med aliaser til Powerpoint-filene, som du for eksempel kan dandere i sirlig orden på skrivebordet!

Trådløs styring av Powerpoint fra Logitech. Manøvrering, laserpeker, volumkontroll og tidtaker. Åtte knapper. Virker kun med Windows.

Hvorfor

- Enkel bruk

- Lang rekkevidde

- Hvordan klarte jeg meg uten?

Hvorfor ikke

- Du bruker aldri Powerpoint

Hvordan skaffe

Veiledende pris 799 kroner, nettpris fra ca 600 kroner.

www.logitech.no