TEST: Genial nettradio

TEST: Genial nettradio

Noen ganger dukker det opp produkter som man bare blir glad i. Pinell Supersound er et slikt produkt.

Nettradio er i teorien en veldig fin oppfinnelse. Selv om man ikke bruker en promille av tilbudet, er det fint å ha muligheten til å finne akkurat det man ønsker når som helst, fra Jamaica-reggae til sære sportskanaler og nordnorske lokalradioer.

Problemet er at nettradioene sjelden dekker det fulle radiobehovet. De kommer ofte i tillegg til en DAB- eller FM-radio.

Norske TT Micro har løst dette, og fått produsert på bestilling en nettradio som skal dekke enhver nordmanns radiobehov – med innebygd både FM, DAB, DAB+ og 13 000 nettradio-kanaler, inkludert cirka 120 norske.

I tillegg har den linjeinngang og støtte for avspilling av den musikken du har på pc-en eller filserveren.

Imponerende navigasjon

De mest teknisk avanserte duppedittene er sjelden de vakreste. Men Pinell Supersound klarer seg ganske greit i en skjønnhetskonkurranse, med sortlakkert mdf-chassis i retro design med sølvdekor og en monohøyttaler i front. Knapper er godt merket og skjermen har fire tydelige scrollende informasjonslinjer.

Skal du navigere deg gjennom 13 000 nettradiokanaler, stiller det visse krav til brukergrensesnittet. Og her imponerer Pinell Supersound. Navigasjonen gjennom menyer gjøres ved å dreie på - og trykke inn - et stort hjul, og du går et steg tilbake ved å trykke en back-knapp.

Dette er forbilledlig. «Avanserte» funksjoner, som oppgradering av programvaren, ligger aldri mer enn et par klikk unna. Fire hurtigknapper lar deg lagre ulike kanaler.

Ettersom omtrent det som er av norske radiokanaler finnes på nettradioen og lyden ofte var på nivå med DAB eller bedre, fant vi etterhvert ikke så mye grunn til å velge annet enn nettradio, selv om det er fint å ha muligheten. Årsaken var ofte kosmetisk. Med nettradio slapp vi å ha antennen utslått.

FREMTIDENS RADIO? Dette er nettradioen som kan alt.

Enkel i bruk

Det er akkurat like lett å lytte til internettradio som til FM-radio. Ved å dreie på hjulet kan du velge en stasjon blant logiske kanalkategorier, for eksempel basert på lokasjon, popularitet eller sjanger. Når du har funnet en lokasjon, for eksempel Norge, finner du sortering på sjanger også innenfor lokasjon. Alternativt gjør du et kanalsøk.

Vi hadde ikke kjøpt Pinell Supersound for å få avspilt musikken fra pc-en i stua (ta heller en titt på for eksempel Apple TV), men det er en grei bonus. Radioen støtter både uPnP AV-servere (som den innebygde i Vista) og standard nettverksbrowsing. ID3-taggene fungerer, men æ, ø, å mangler. Itunes skal også støttes, men vi fikk ikke opp våre Itunes-biblioteker.

Grei lyd

Lyden er ikke fantastisk, men den er absolutt godkjent. Plassert inntil en vegg får du fullt utbytte av bassporten i bakkant, og da blir også bassen helt grei. Som kjøkken- eller soveromsradio er lyden mer enn godkjent. Det finnes også analog lydutgang (minijack) for tilkobling til stereoen, og det fungerte veldig bra. Da kom en av de store fordelene med nettradio frem: Tilnærmet null støy.

Radioens innebygde wlan-støtte (802.11g) fungerte fint med vårt WPA2/PSK-sikrede trådløsnett. Ethernet-kontakt finnes også.

Som klokkeradio fungerer Pinell Supersound utmerket. Du kan sette to alarmer og du kan velge kilde (nettradio, FM, DAB, buzzer) og hvilke ukedager alarmen skal gå. Den har også sleep-modus, det vil si at den kan slås av etter et gitt tidsintervall.

Konklusjon

Vi har egentlig svært lite å utsette på dette produktet. Vi synes Pinell Supersound er vel verdt prislappen på 1500 kroner.

Skal vi være riktig kresne, kan vi konstatere at det finnes bedre høyttalere på markedet, og vi kunne ønsket oss stereo. Fjernkontroll mangler også i denne første versjonen, og det hadde vært praktisk, spesielt for å få regulert volumet. Batteridrift og Ipod-docking kunne også vært lagt til på ønskelista.

Men disse ønskene hadde økt både pris og størrelse på produktet. Vi håper vel heller at TT Micro kommer med en storebror for de som er riktig kresne og er villig til å betale ekstra.

Pinell Supersound

Pris: Veil. kr 1 500 inkl. mva.

Internett: www.ttmicro.no

Fakta: Kompatibel med lydformatene WMA, MP3, ACC, AIFF, WAV og Real Media. Støtte for FM, DAB, DAB+, uPnP AV, iTunes (fungerte ikke på vårt testeksemplar), 13 000 kanaler, inkludert 120 norske.

Pluss:
Alle radiosendinger i ett produkt!

Minus:
Mangler fjernkontroll.