TEST: Gunnar Optiks Bit Surfer - Gjør deg mer treffsikker

TEST: Gunnar Optiks Bit Surfer - Gjør deg mer treffsikker

Gunnar Optiks markedsføres som spillbriller, men bør gjøre nytten også for annen bruk.

Det kommer mye pussig tilbehør til pc. Ikke minst lanseres det alskens mer eller mindre nyttig utstyr beregnet på de spillinteresserte. Vi har testet spillbriller fra det relativt ferske, amerikanske selskapet Gunnar (uttales gunner) Optiks.

Mange har helt sikkert opplevd at timevis foran skjermen kan føles anstrengende på øynene. En del har også egne databriller for å gjøre timene foran pc-en mer behagelig. Brillene fra Gunnar Optiks skal, ifølge selskapet selv, bøte på disse problemene, samtidig som de skal gi deg et overtak i spill.

Spillbrillene kommer i en rekke forskjellige design, den ene barskere enn den andre. Det er tydelig at man vil distansere seg fra vanlige, trøtte databriller og lesebriller. Vår modell, Bit Surfer, hadde rammeløse glass og gummiaktige stenger. Komforten var helt på toppnivå, og Gunnar Optiks-brillene var langt mer behagelig enn brillene undertegnede bruker til daglig. Faktisk merker man knapt at man har brillene på, noe som iblant resulterte i litt underlige blikk ute blant folk. Det ser nemlig unektelig litt rart ut å gå rundt med Gunnar Optiks-brillene borte fra pc-en, fordi man rett og slett har glemt at man har dem på.

Gule glass med styrke

Grunnen til de underlige blikkene var nok ikke selve brilledesignen, men heller de gule brilleglassene alle brillene er utstyrt med. Det er disse som er hele hemmeligheten. Glassene har ørlite styrke i seg, slik at blant annet tekst på skjermen forstørres noe. Den gule fargen skal på sin side både gi økt kontrast og redusere belastningen på øynene. Det kan være nyttig både i spill og til vanlig jobbing foran pc-en.

Våre briller var en standardutgave til rett rundt 1 000 kroner, men det finnes modeller som er både et par hundrelapper billigere, og de som er en håndfull hundrelapper dyrere. Det er også mulig å få levert brillene med styrke tilpasset dine behov, men da havner prisen gjerne et sted mellom 3 000 og 6 000 kroner.

Konklusjon

Det er vanskelig å sette fingeren på hva det er med Gunnar Optiks-brillene, men vår erfaring er at det fungerer. Vi var ikke rent lite skeptisk da vi fikk overlevert brillene, med lovnader om både mer behagelig databruk og en taktisk fordel i skytespill. Etter å ha brukt brillene noen måneder kan vi ikke annet enn å innrømme at det faktisk har noe for seg. Helt hva det er, er ikke godt å si.

Den økte kontrasten hjelper når vi skal finne fiender og sikte oss inn på dem i skytespill, samtidig som styrken i glassene og den gule fargen gjør det mer behagelig å sitte foran pc-en og skrive eller lese mye tekst.

Selv om vår erfaring er at det fungerer, er vi ikke helt sikre på om vi ville gått til innkjøp av et par Gunnar Optiks. Det virker rett og slett litt for dyrt med rundt 1 000 kroner for den ørlille fordelen brillene gir i spill eller til jobbing foran pc-en.