Test: Trådløse håndfrisett

Trafikksikkerhet, komfort og frie hender. Du får tre ting på en gang. Vi har testet to trådløse håndfrisett fra Logitech.
Modellene som er testet er Mobile Traveller og Mobile Express.Begge bruker Bluetooth 1.2 for stabil kommunikasjon med telefonen. Begge byr også på de samme tilleggsfunksjonene, som besvar eller avvis anrop, taleoppringing og oppringing av siste nummer. Noen funksjoner er avhengig av telefonmodell, men de fleste moderne mobiler med Bluetooth vil nok støtte disse avanserte funksjonene.

Betjeningsknappene kan brukes til mye, men etter at installasjonen er fullført trenger man i grunn bare konsentrere seg om å besvare anrop og regulere lydnivået, foruten muligens å skru enheten av for å spare strøm. Installasjonen følger standardprosedyren for paring av Bluetooth-enheter, og har gått helt smertefritt på de telefonene vi har brukt i denne testen.

Velformede ører

Likhetene mellom Mobile Traveller og Mobile Express er mange, men forskjellene er også tydelige, også utover det rent designmessige. Hvilket sett som passer til hvem er dels et spørsmål om smak og dels et spørsmål om fysiologi. Festeanordningen er nemlig helt ulik.

Traveller har en bøyle som skal henges over øret slik at den polstrede høyttalerdelen havner i riktig posisjon utenfor øret.

Express har en plugg som skal skyves inn i øret.. Denne pluggen bærer faktisk noe av vekten, mens den fleksible ørebøylen tar resten.

Mobile Express veier to gram mer enn Mobile Traveller, men opplevdes likevel atskillig mer komfortabel.

En tidligere utgave av Traveller veide 25 gram og var såpass ubrukelig at vi belønnet den med ett enslig poeng i Computerworld i fjor. Årets utgaves er en stor forbedring, selv om vår kontrollmåling viste at Traveller veier 16 og ikke 14 gram som oppgitt. Express viste forøvrig også to grams overvekt, 18 mot 16 som oppgitt.

Mobile Traveller har den beste batteritiden og er utstyrt med en spesiell polstring på mikrofonen som skal dempe støy fra vind. Men alt tatt i betraktning velger vi å låne vårt øre til den rimeligste og mest komfortable varianten, nemlig Mobile Express.

Mobile Traveller

Bluetooth-basert trådløst håndfrisett fra Logitech. 7 timer tale, 300 timer stand by. Vekt ca 16 gram. Windstop.

Karakter: 3/6

Hvorfor
Lang taletid
Tåler vind

Hvorfor ikke
Faller av mine ører
Litt dyr

Hvordan skaffe
Ca 500 kroner
www.logitech.no

 

Mobile Express

Bluetooth-basert trådløst håndfrisett fra Logitech. 4 timer tale, 110 timer stand by. Vekt ca 18 gram.

Karakter: 5/6

Hvorfor
Rimelig og god
Komfortabel

Hvorfor ikke
Litt vanskelig å sette på med en hånd

Hvordan skaffe
Ca 350 kroner
http://www.logitech.no