STØRRELSESFORSKJELL: Men inni er de (nesten) like. FOTO; Jan Birkeland

STØRRELSESFORSKJELL: Men inni er de (nesten) like. FOTO; Jan Birkeland

Lydhøre ørelurer

TEST: Vi har testet to hodetelefoner til PC, begge til rundt 1.500 kroner, og begge med siktene mot spill og moro. Men det er mer enn bare moro med disse.

Razer Thresher 7.1. Du skjønner nesten på navnet at her skal vi til generasjonen som foretrekker blinkende lys på hodetelefonene sine. Thresher-serien er kjent for overdimensjonerte klokker der selv mine dumbo-ører blir oppslukt og innelukket. Razer bruker 7.1 teknologi som i dette tilfellet fungerer godt i spill, men ikke all verdens når vi testet med filmer. Mikrofonen er godt gjemt i den ene klokken og kan trekkes ut; vi har ingenting å utsette på når det gjelder lyd eller kvalitet her. Den kobles til pc via en liten usb-stikke, som sender lyd via 2.4GHz-båndet, det er dermed ikke mulig å koble denne til en bærbar pc med bluetooth. Med Razer vet man litt hva man kan forvente, og man blir heller ikke alvorlig skuffet.

Plantronics Rig 800 HD er kanskje ikke de med mest street-cred når det kommer til høretelefoner siktet på spill. Den kobles opp med samme metode og protokoll som Thresher, med et litt mer forsiktig utseende og utforming. Etter rundt 10 års aktiv testing av hodetelefoner har vi kanskje funnet de mest komfortable så langt i disse, i hvert fall for mine overdimensjonerte ører. Plantronics har satset på Dolby Atmos fremfor 7.1, og man får med en gratiskode for å kjøpe dette via Windows Store. Dolby Atmos fungerer utmerket og er vel verdt å utforske på Windows 10, også med dine nåværende hodetelefoner. Hodetelefonene har strålende lydkvalitet, og fungerte godt både til spill og film. De er også overraskende gode på musikk, og komfortable nok til å bruke gjennom arbeidsdagen til videosamtaler. Anbefales.

Les om:

Test