FARGERIK: Men det viser seg at fargene og lysene kommer i andre rekke til komfort. BILDE: Jan Birkeland

FARGERIK: Men det viser seg at fargene og lysene kommer i andre rekke til komfort. BILDE: Jan Birkeland

Mekanisk vidunder

TEST: Dette handler om mer enn et spilltastatur. Dette handler om taktil feedback.

Det er en grunn til at mekaniske tastaturer har vært populære i mange år nå. Det har delvis med de kravene vi setter til it-utstyr i dag, og delvis med mengden tid vi bruker foran det som kanskje er et av de viktigste verktøyene vi besitter i dag. Siden IBMs klassiske Modell M som kom ut i 1984. IBM, og senere Lexmark, produserte det som har blitt tidenes mest ikoniske tastatur, mye takket være en lyd det var lett å bli avhengig av, og en bygg-kvalitet som overlever det meste.

VI har hatt Razers Chroma V2 på pulten noen uker nå, og det er plutselig vanskelig å skrive på noe annet. Vår modell er utstyrt med Razers egenproduserte mekaniske taster, og vi valgte den oransje varianten for den beste kombinasjonen mellom spill og skriving. Razer produserer sine taster i tre varianter; grønn, oransje og gul. Der grønn er ansett som en mer klassisk tast, har den gule en kort feedback og kortere reise til aktivering. Den oransje befinner seg et sted midt i mellom disse, med en veldig tidlig og tydelig feedback før aktivering av tasten. Bevegelsen i tasten ved nedpress er dermed først feedback ved nedpress, deretter aktivering av tasten, og feedback ved slipp av tasten etter nedpress. Det høres rart ut, og må oppleves for å settes pris på.

La oss få det unnagjort, Razer Chroma V2 kommer med en billiard farger som lyser opp, alt fra farger som følger fingrene mens du skriver til regnbuer som glir over tastaturet. Tastaturet har fem makro-taster spesifikt mot spilling, og en litt plagsom Razer-logo i forkant. Men dette er ikke viktig. Det som er viktig er denne utmerkede, oransje tasten. Skru av lyset, lukk øynene, så er man nesten tilbake i til 80-tallet. Anbefales på det sterkeste, tross prisen. Her har Razer bygget et meget solid og behagelig tastatur, som fungerer like godt til jobb som det gjør til spill, nesten bedre faktisk.  

Les om:

Test