STOR: Stylus 2 er en stor telefon, men til en liten pris.

STOR: Stylus 2 er en stor telefon, men til en liten pris.

Det gode kjøpet

LG Stylus 2 har, på overflaten i det minste, mye som taler for seg. Telefonen sikter seg rett mot toppbrukere, men har et mye hyggeligere prispunkt og et par ekstra triks opp ermet.

Samsung slapp aldri sin Note 5 i Norge, og etterlot seg dermed et (lite) marked for telefoner med innebygget penn. Som navnet til sier er Stylus 2 utstyrt med både dette og en stor skjerm på hele 5,7 tommer. Pennen er av den enkle typen og fungerer kun som en pekepinne. Dette til tross, den fungerer godt på den store skjermen og er enkle å ta notater med. Når man popper penne ut åpnes det en egen meny på siden av skjermen der man raskt kan ta notater, skjermbilder eller bilder.

Proff-funksjoner

Bilde-appen i penn-menyen kan dessuten brukes til å ta bilder av presentasjoner eller dokumenter. Programvaren kan deretter flate ut og justere dette bildet automatisk. Et lite hint til de som vil bruke telefonen til å ta notater under en presentasjon.

Kameraet ellers er ok, men ikke glimrende. Våre testbilder var relativt gode, men led i mørkere omgivelser. Man kan også merke at prisen på telefonen reflekterer de innvendige spesifikasjonene, og ytelsen ligger dermed et godt stykke bak toppmodellene. Normale oppgaver vil oppleves helt fint, men vi merket at telefonen jobbet litt ekstra med tyngre spill og applikasjoner. Sett i relasjon med prisen syntes vi likevel den fungerte bedre enn forventet.

DAB+

Stylus 2 har et triks ingen andre telefoner på markedet kan skryte av; innebygget DAB+ radio. Kanskje ingen overraskelse da at telefonen lanseres i Norge som et av de første landene, i og med at vi snart kutter fm-nettet til fordel for DAB. Telefonen har en egen mottaker for DAB, og bruker dermed ikke noe data på å ta ned radio. Antenneutgangen er i hodetelefonporten, og den bruker ledningen på hodetelefonene som antenne.

Vi opplevde få problemer med avspilling av DAB, og denne bruker også veldig lite batteri. På østlandsområdet hadde vi god dekning, og falt kun ut i en del tuneller når vi kjørte bil.  

LG har holdt seg til sitt sedvanlige design-valg med knapper på baksiden av telefonen. Her finner du altså ingen knapper på sidene. Dette har fungert godt tidligere, men på Stylus 2, som er såpass stor, skal du ha relativt store hender for å bruke knappene uten at telefonen glipper ut av hånden.

Konklusjon

Stylus 2 har kanskje ikke det beste av det beste når det gjelder ytelsen, men prisen gjør at dette absolutt er en telefon vi kan anbefale til de fleste. Størrelsen vil nok skremme mange, men både muligheten for DAB+ og penn vil være tiltrekke seg oppmerksomhet. Telefonen veier lite og er tynn nok til at den ikke tar unødig mye plass i lommen. 

 

 

Les om:

Test