the24.no endelig i gang

the24.no endelig i gang

Thor-Arne Pettersens Londonbaserte selskap er først ute i Norge med en kommersiell tjeneste for nedlasting av internasjonal musikk.
- Tiden da originalinnspillinger av musikk ikke var mulig å laste ned på lovlig vis er over, sier Thor-Arne Pettersen som er gründer av selskapet bak nysatsingen, the24 i en pressemelding.

Vi har tidligere skrevet at Pettersen var tidlig ute med å tilby nedlasting av autentiske ringetoner til mobilen. Denne uken lanseres han en fullverdig nedlastingstjeneste, som gjør det mulig å laste ned komplette låter til datamaskiner, mp3-spillere og annet relevant utstyr.

Pettersen sier at et samarbeid med betalingstjenesten Payex gjør nedlastingstilbudet billigere enn hvis betalingen skulle gått igjennom teleselskapene.

I pressemeldingen sier Pettersen at med deres lansering kommer the24 konkurrenten Apple og iTunes uventet i forkjøpet. Den amerikanske giganten har fremdeles ikke startet opp med sine tilsvarende tjenester i Norge.

Ifølge den oppdragsfinansierte nyhetstjenestet Pressekontoret har analyseselskapet Jupiter Research nylig offentliggjort en rapport som slår fast at nedlasting av musikk vil utvikle seg til en milliardindustri i Europa i løpet av de neste fem årene.

Dagens omsetning av digital musikk på det europeiske markedet ligger på skarve 88 millioner kroner, men tallet vil ifølge analysebyrået øke til syv milliarder innen 2009 takket være stadig nye onlinekanaler for salg av digital musikk.