Thunderbolt-hub fra LaCie

Thunderbolt-hub fra LaCie

Ny hub fra LaCie lar deg enkelt koble raske eSATA-disker til en Thunderbolt-Mac.

Til tross for at det snart er ett år siden Apple lanserte sin første Mac med Thunderbolt, lar den store utbredelsen av Intels høyhastighetsport fremdeles vente på seg.

Enn så lenge finnes det bare noen eksterne harddisker, RAID-kabinett og Apples 27-tommer skjerm - de fleste av produktene er relativt dyre. Ønsker du imidlertid å ta i bruk Thunderbolt, men har ikke tålmodighet til å vente i månedsvis på mer og billigere tilbehør, finnes det nå en alternativ løsning.

I forbindelse med CES-messen som avholdes i Las Vegas denne uken har LaCie nemlig lansert en Thunderbolt-hub, skriver Macworld Sverige. Huben er på størrelse med en ekstern harddisk, den har to Thunderbolt-porter og to eSATA-porter.

Ikke USB 3.0

eSATA har lenge eksistert på mange pc-er, men har aldri kommet til Mac-en utenom via PCI Express-kort og ExpressCard i henholdsvis Mac Pro og MacBook Pro. eSATA har fordelen av å gi harddisken samme ytelse som om den hadde vært montert internt i pc-en.

Brukere av LaCies Thunderbolt-hub kan koble opptil to eSATA-disker til en Mac med en Thunderbolt-port. Med den andre Thunderbolt-porten er det mulig å kjedekoble andre Thunderbolt-enheter, som for eksempel en skjerm. USB 3.0-disker er foreløpig ikke støttet.

LaCie eSATA Hub Thunderbolt Series vil bli tilgjengelig i løpet av første kvartal av 2012. Priser vil bli kunngjort nærmere salgsstart, skriver Cnet.