Ti år på nett

Internettleverandøren EUnet Norge feirer tiårsjubileum. Og går med overskudd tross spådommer om de små operatørenes død.

EUnet ble startet i mai 1993 i Forskningsparken på Blindern av NUUG, Norwegian Unix Users Group. På den tiden var internett i ferd med å åpnes for allmennheten, og små uavhengige leverandører dukket opp over nesten hele verden.

EUnet henvendte seg i hovedsak til bedriftsmarkedet, og har nå etter et turbulent tiår over 5.000 bedriftskunder. World wide web begynte å få økt interesse med grafiske web-lesere, og i 1995 introduserte EUnet portalen Nettvik, som var en liten "by" på nettet. I 1996 gikk EUnet Norge inn i EUnet International med kontorer i 13 land.

Denne virksomheten ble kjøpt av amerikanske Qwest i 1998. Qwest gikk i allianse med det nederlandske teleselskapet KPN og ble til KPNQwest. I 2000 skiftet EUnet Norge navn til KPNQwest Norway. I fjor sommer gikk KPNQwest i Nederland konkurs, og det norske selskapet ble kjøpt av Catch Communications og det gamle navnet ble tatt tilbake.