-- Ti ganger ytelse til lavere pris

-- Ti ganger ytelse til lavere pris

EUnet, internettleverandør siden 1993, gir sdsl en varm anbefaling.
Administrerende direktør Steffen Hellum er ikke i tvil:

-- Sdsl og adsl har brakt prisene kraftig ned. Du får ti ganger ytelse til en lavere pris enn en fastlinje, mener han.

Hellum kan være med på argumentasjon om at feilretting kan være enklere med fastlinje, men mener oppetiden på sdsl er svært høy. Ofte kan det også være en miks av løsninger kunden trenger, avhengig av hvilke servere som alltid skal kunne nås, for eksempel. For å velge bør du foreta en totalvurdering. I ditt tilfelle vil jeg foreslå ip med vpn, fornuftig kabling og en vurdering av pris opp mot sikkerhet, sier Hellum.

-- Vi gir gode tjenesteavtaler på dsl-løsninger, og de holder for de fleste. Trenger du enda bedre avtaler enn standard, så leverer vi det. Jeg vil også foreslå Managed Firewall, at brannmuren driftes av oss. Den blir da fortløpende oppdatert. Vi er ingen asp, men drifter helt frem til kundens ruter, og vi håndterer eventuelt bedriftens epost.

På tide å bytte

-- Produktet Managed Firewall har gitt stor respons, særlig fordi det fritar kunden for å holde seg oppdatert med kompetanse på brannmur. Den store forskjellen ligger i at det er vi som eventuelt varsler kunden. Ikke omvendt. Ikke er det dyrt engang; fra tusen kroner i måneden, reklamerer Hellum.

Han viser til at mange små- og mellomstore bedrifter har vært på nett i flere år. De har fått mer kompetanse, men ofte ikke mer kostnadseffektive løsninger. De har brannmurer, men ikke kompetanse på drift og vedlikehold av dem. De kan tro de er beskyttet, men egentlig er de ganske åpne.

-- Det er mange som lærer "the hard way". Og da er pris aldri noen diskusjon, sier Hellum.