Ti nye kommune-millioner til Dell

De nye avtalene gjør at rundt 190 kommuner og 14 av 18 fylkeskommuner i Norge nå har rammeavtaler med Dell.

Sarpsborg, Ålesund, Sula, Skodje, Haram, og Sandøy kommune valgte alle Dell som ny hovedleverandør av IKT-utstyr. Avtalene har en verdi på rundt 10 millioner kroner. De nye avtalene gjør at bortimot 190 kommuner og 14 av 18 fylkeskommuner i Norge nå har rammeavtaler med Dell, skriver selskapet i en pressemelding.

- Vi valgte Dell etter en offentlig anbudskonkurranse. Da innkjøpene gjøres av it-avdelingen har jeg som innkjøpssjef selv ikke hatt direkte kontakt med Dell, men fra andre referanser vet jeg at erfaringene med Dell er gode. De holder det de lover, og har et gunstig prisnivå, sier Karsten Almås, innkjøpssjef i Ålesund kommune.

Ålesund kommune har i flere perioder hatt avtaler med Dell. Denne gang var det Dell som igjen vant anbudskonkurransen. Nytt med avtalen er at så mange av nabokommunene til Ålesund også er med. Det gjelder Sula, Skodje, Haram og Sandøy kommune.

Fra enkeltkjøp til rammeavtale

Denne avtalen er på ett år, og vil anslagsvis gjelde 100 til 150 pc-er for Ålesund kommune, og et sted mellom 50 og 100 for de øvrige nabokommunene til Ålesund.

- Dell kom best ut av anbudskonkurransene våre for både bærbare og stasjonære pc-er. Kriteriene våre gjaldt alt fra pris, service og garantiordninger, kvalitet og ytelse, leveringstid, produktsyklus og returordninger, og samlet sett gikk altså Dell av med seieren, sier Oddveig Å. Bergh, innkjøpskonsulent i Sarpsborg kommune.

Sarpsborg kommune har ikke tidligere hatt noen rammeavtale med Dell, men har kun gjort enkeltkjøp.