Tid for å handle konsulenttjenester

Prisene på it-konsulenter er på vei opp. Kan du gjøre et kupp ved å handle nå?

Etter mange labre og middelmådige år, er it-konsulentene kanskje på vei inn i en ny gullalder. Ifølge papirutgaven til Computerworld melder nå konsulentselskapene om kraftig pågang, og prisene på de forskjellige tjenestene stiger sakte, men sikkert.

 

Prisene er nå på samme nivå som i 2000, året da krakket kom for kunsulentene.

 

Hos Accenture stiger prisene på spesialistene som følge av økt etterprøsel og selskapet tror at prispresset vil vedvare i tiden fremover. Kommunikasjonsdirektør Eirik Andersen sier til Computerworld at de må ansette 100 personer det neste halvåret hvis det fortsetter slik.

 

Fremdeles kjøpers marked 

 

Cap Gemini har også hatt en markant økning av etterspørselen, men stigningen i konsulentprisen har ikke vært i samsvar med veksten i markedet. Steria stemmer i at marekdet er på vei oppover, men administrerende direktør Kjell Rusti mener at det fremdeles er kjøpers marked.

 

Spørsmålet er da om det kan lønne seg å sette i gang påtenkte it-prosjekter så snart som mulig før markedet, og konsulentprisene når et nytt himmelhøyt tak.

 

- Både ja og nei. Det kommer mye an på hvilke prosjekter man holder på med. Det er spesielt på SAP-konsulenter at prisene stiger, sier IDC-analytiker Anders Elbak til Computerworld.no.

 

Steget for mye allerede? 

 

- Er det snakk om en stor SAP-implementering kan det godt være at det vil betale seg å få det gjort raskest mulig, men samtidig har prisene allerede steget såpass mye at det ikke er sikkert at man kan spare så veldig mye, sier han.

 

Ifølge Accenture er det derimot ikke bare SAP-konsulenter som har blitt dyrere. Pågangen av kunder som søker konsulenter innen it-strategi, crm og forretningsutvikling har også økt kraftig siden nyttår.