Tidenes største HP OpenView-kontrakt

I alle fall i Norge. Hydro IS Partner ruller ut programvareporteføljen HP OpenView for å håndtere 2.000 servere, 20.000 pc-er og it-tjenester i 40 land.

Hydro IS Partner ønsker blant annet å kunne måle forretningsapplikasjonenes yteevne i sin infrastruktur (Business Process Monitoring). Dette vil kunne bidra til å forenkle selskapets produkt- og tjenesteportefølje, samt håndtere kunders fremtidige applikasjonsbehov, ifølge en pressemelding.

- Det som skjer i Norge og hos Hydro nå kan danne skole for hvordan andre store konsern vil administrere og overvåke sin it-infrastruktur og applikasjoner i fremtiden. Dette er et svært godt eksempel på hvordan det som egentlig er hyllevare programvareløsninger benyttes på en måte som skaper ekstraordinære resultater, sier Peter van der Fluit, Vice President og General Manager for HPs Software Sales Organisation.

Han legger til at HP måtte virkelig finne frem til sine skarpeste hjerner for å svare på det Hydro ba om.

- Vi er svært stolte av løsningen, og den følges nøye av toppledelsen i HP. Dette har vært svært krevende, men vi har strukket oss langt for å etablere en løsning som tilfredsstiller Hydro IS Partners krav, sier han.

Konsoliderer all administrasjon

Hydro IS Partner er en internasjonal IS-organisasjon hvor drift av infrastruktur har vært en aktivitet som fra 1999 og frem til i dag har vært gjenstand for betydelig konsolidering og standardisering.

For å kunne håndtere kontinuerlige strukturelle endringer hos selskapets kunder og sikre et tilstrekkelig sikkerhetsnivå både nasjonalt og internasjonalt, ønsker Hydro IS Partner nå å effektivisere prosesser og ytterligere konsolidere drift av systemer.

- Vi ønsker med dette prosjektet å sikre en kostnadseffektiv og stabil drift gjennom en effektiv og proaktiv overvåking av den totale infrastrukturen. Vi har valgt HP som leverandør til denne krevende oppgaven, og kjører et felles prosjekt som skal ivareta systemleveranse og endring av arbeidsprosesser, sier Ivar Arne Børset, administrerende direktør i Hydro IS Partner.

Han legger til at bakgrunnen for dette prosjektet er at Hydro IS Partner skal konsolidere all eksisterende programvare for administrasjon.

Den nye løsningen vil administrere hele Hydro IS Partners grunnplattform, som håndterer 33.000 Hydro-ansatte i nærmere 40 and. Maskinparken som skal administreres omfatter om lag 2000 servere, 20.000 pc-er samt forretningskritiske applikasjoner og tjenester for blant annet Hydro ASA, Yara og Hydro Aluminium.

Tidenes største

Eivind Roald, administrerende direktør i HP Norge er meget godt fornøyd:

- Dette er tidenes største og den klart mest spennende kontrakten for HP Norge på dette området, og det er et prosjekt der vi har hatt sterkt og engasjert fokus fra HPs globale ledelse.

- Kunder som ligger så langt fremme som Hydro gjør, gir oss muligheten til å videreutvikle våre produkter og tjenester og er med på å skape løsninger i verdensklasse. Dette viser at Norge ligger langt fremme når det gjelder teknologiutvikling, og det er gøy å kunne være en pådriver som fører til at vi som globalt selskap blir i stand til å levere bedre løsninger som vil komme kunder verden over tilgode.

Les også: Hydro IS kan selges i biter